Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Pijlinktvissen in de Oosterschelde – Het verhaal achter de foto

Razendsnel moest Janny Bosman zijn om dit beeld vast te leggen. De fotografe, die in november bij ons ‘in beeld’ is, vertelt hoe ze het aanpakte.

In het voorjaar van 2017 troffen wij diverse pijlinktvissen aan bij de Bergsche Diepsluis. Vaak meerdere exemplaren tegelijk van deze schuwe inktvissen, die druk bezig waren met het afzetten van eieren op stokjes. De eieren hebben de vorm van asperges en worden tot grote trossen geknoopt. Om dit te fotograferen is het zaak dat je zo min mogelijk beweegt en zorgt dat je camera de instellingen heeft die jij wilt hebben. Ik maak verschillende proefopnames en dan is het wachten op dat ene moment. Geduld is hierbij een schone zaak. En dan gebeurt het, razendsnel knoopt de pijlinktvis het ei vast. Je knippert met je ogen en het is gebeurd.

Janny Bosman is in november ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en kijk nog een ‘verhaal achter de foto’:


Waterlelies


Leafy seadragons


Snotolf

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

1 reactie

  1. Werkelijk je maakt fantastisch foto’s

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief