Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Leafy seadragon – Het verhaal achter de foto

Janny Bosman, die in november bij ons ‘in beeld’ is, ging in Australië om zoek naar een heel speciaal diertje. En dat pakte ze zo aan! 

Een aantal jaren geleden zijn wij speciaal op zoek gegaan naar de leafy seadragon (‘grote rafelvis’ in het Nederlands). De bestemming was Adelaide aan de zuidkust van Australië. De dagprijzen met gids waren behoorlijk aan de hoge kant, het is daar dé toeristische trekpleister onder water. Wij hebben ter plaatse een auto en duikflessen gehuurd en zijn zelf naar de steigers van Rapid Bay en Edithburgh Jetty gegaan. Deze stekken heb ik in Nederland uitgezocht en voor ons was de uitdaging om de leafy seadragons zelf te vinden. En dat hebben we geweten! Beide stekken waren een succes wat betreft deze prachtige dieren met al die franjes. Het was de verre reis meer dan waard!

Janny Bosman is in november ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en kijk nog een ‘verhaal achter de foto’:


Waterlelies


Pijlinktvissen in de Oosterschelde


Snotolf

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

1 reactie

  1. Prachtig die grote rafelvis Janny!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief