Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Vele gezichten van de Zevenhuizerplas in première op filmfestival

De documentaire Vele gezichten van de Zevenhuizerplas van Robert Hughan en Arthur Scheijde gaat na vele jaren hard werken tijdens het Wildlife Film Festival Rotterdam in première. 

Om zand te winnen voor woningbouw werd in de zeventiger jaren de Zevenhuizerplas tussen Rotterdam en Gouda gegraven. Door het diep uitgraven ontstond een weelderig onderwaterlandschap waarin flora en fauna een gevarieerde biodiversiteit vormen. Op uitnodiging verkende regisseur en onderwatercameraman Robert Hughan in 2015 de ontstane onderwaterwereld. Direct werd Hughan gegrepen door de meesterlijke schoonheid die hij aantrof. Deze waterpartij heeft zich ontwikkeld tot een leefgebied van allerhande flora en fauna, zowel onder water als aan de oever. Vissen, vogels en veel soorten begroeiing hebben deze kunstmatige ingreep in de natuur overwonnen en omgetoverd tot natuurschoon.

De unieke eigenschappen van dit recreatieve stukje moeder natuur inspireerde tot het maken van deze film over de plas. Verschillende verkenningsduiken met een camera leidden tot het samenstellen van een team van professionals die hun expertise lenen aan dit project: producent, cameraman, editor en regisseur Robert Hughan, producent, schrijver, editor en artdirector Arthur Scheijde, cameraman, editor en technical support Marcel van der Hulst, bioloog Ton van der Spiegel, drone cameraman René Oudshoorn, cameraman Stanley Quarré, support diver Hans Kortman, geluids- en natuurgeluidentechnicus Olivier Nijs, muziek en componist Tim de Haan, webdesign Cor Jordaan, met de voice-over stem van Robert Rosier.

Een snoek neemt u gedurende de vier jaargetijden mee op verkenningstocht door de Zevenhuizerplas. U ziet het natuurschoon vanuit de lucht, op het land, tussen de rietkragen, boven en onder de waterspiegel. De vele gezichten van deze waterpartij waarin recreatieve dagjesmensen in symbiose verkeren met de vrije natuur zorgen voor een boeiende blik achter de schermen van dit natuurspektakel.

Première
Na jaren hard werken, goed teamwork, obstakels overwinnen en deze productie telkens naar een hoger niveau tillen, is de onderwater natuurdocumentaire ‘Vele gezichten van de Zevenhuizerplas’ (uniek in Nederland) gereed.  Hij wordt vertoond tijdens het International Wildlife Film Festival 2017 te Rotterdam op vrijdag 27 oktober om 20.30 uur en op zaterdag 28 oktober om 16.30 uur.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief