Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Duiken / Reizen

Veelzijdig Canaria

Boven en onder water. Vervelen is niet nodig op Gran Canaria. Rutger ontdekt verder.

GC3_RutgerGeerling3Helaas! Een week verder en nog steeds geen teken van de illustere Angelshark. Heb ik weer, struikel je normaliter over deze dieren, zie ik er niet een in 7 duiken! Zelfs op de ‘special place’ op Cabron, waar ze echt altijd worden gevonden, zie ik 65 minuten lang alleen maar zand en een uit de kluiten gewassen kudde barracuda’s. Toch jammer van die tank lucht.
Maar om te zeggen dat we ons nu vervelen? Nee. Alle Canariagangers met minstens een advanced brevet, schrijf op in het notitieblokje: Cathedral! Het uitroepteken mag er bij voorbaat achter worden gezet, dat komt namelijk zeker goed. Brian van Davy Jones heeft even een telefoontje gedaan naar Buceo Canarias, zijn vaste partner in Las Palmas. We kunnen met de RIB (snelle boot) mee om deze mooiste duik van het eiland mee te maken. Als het weer meewerkt althans want op een goede dag is dit een behoorlijk pittige duik met dieptes van ruim over de dertig meter en krappe decotijden.GC3_RutgerGeerling5
Enfin, om een lang verhaal kort te maken: het weer was goed, de zee ruw maar niet te gek en de Cathedral zal ik niet snel vergeten. Letterlijk de natte droom van elke onderwaterfotograaf en voor al die andere duikers….wow, wow en wow!
Met schitterend weer, nogal typisch voor hier overigens, besluiten we dat het even genoeg is met het duiken. Het wordt tijd om de motor op een andere manier aan te zwengelen: Gran Canaria zonder huurauto is namelijk de ultieme gemiste kans, nog erger dan die Angelshark die zich maar niet voor mijn camera wil vertonen. Gewoon vier wielen, een stuur en misschien een airco en je weet niet wat je meemaakt. Waar de meeste toeristen niet meer zien dan de weg van luchthaven naar Playa Inglés – met stip het lelijkste stuk van het eiland -, hoeft een ieder ander niet meer dan 15 minuten te rijden om zich in een andere wereld te wanen.
GC3_RutgerGeerling4Gewoon op de bonnefooi rondrijden door het binnenland en je vergapen aan de overweldigende schoonheid van dit eiland. Bij je koffiestop in zo maar een dorpje word je door een local met verse geitenmelk onthaald. Het glas wordt binnen even voor je gehaald en zijn maten van dik in de zeventig willen wel even op de foto. Meer heeft een mens niet nodig, zelfs elke verstokte duiker zou dit moeten doen. Wel even opletten want de absolute “must do” heet de Roque Nublo en die wandeling (half uurtje) ligt wel op 1800 meter! Liefst dus niet direct na de Cathedral plannen.GC3_RutgerGeerling2
Maar goed, de toekomst ziet er goed uit, we gaan Arinaga verlaten voor het heerlijk familiegezinde badplaatsje Puerto de Mogan, pittoreskheid ten top, en uitgerekend daardoor moet  ik nu maar liefst twee uur gaan rijden voor een duik in het noorden. Mama en de kids blijven dus even thuis, maar papa gaat duiken met de kersverse Wereldkampioen groothoek: David Barrio. Één van de beste wedstrijdonderwaterfotograferen ter wereld, en de ultieme buddy op dit eiland!

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief