Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Harry Brummelhuis – Een explosie van jonge vis

Er is discussie. Wordt het weer een duik in het Grasbroek of is het zicht in de Leemslagenpas eindelijk goed genoeg om er te duiken? Duikreporter Harry Brummelhuis waagt het er op.

Buddy Jan meldt dat troebele laag bijna weg is. Alleen tussen de 6 en 8 meter is het nog minnetjes.

Dus UKje , de motorkruiser op 6 meter is weer in zicht. UKje is de kleine versie van de UK269 die op 22 meter diepte ligt.

Wij spreken af om 19.00 uur bij de plas. Ook Luc duikt met ons mee. De overigen kiezen voor het Grasbroek. We hebben dus het rijk alleen.
We gaan via de grote auto bij de instap naar rechts naar UKje. In de auto een snoek. Ik zie hem te laat, dus geen mooie filmbeelden. Bij UKje weer een snoek. Die blijft bij ons. Hij zwemt van de boot weg en blijft dan “in het blauw” hangen. Tijd genoeg om te filmen.

Verder naar 10 meter. Het water is daar maar 6 graden, maar het zicht is goed.  In een autoband schuilen kleine baarsjes. Verder op nog meer.

We zoeken het weer hogerop want Luc krijgt het koud. Even door de troebele laag heen om dan op 5 meter verder te zwemmen. Hebben we meteen de veiligheidsstop gehad. Na 3 minuten keren we om en gaan op 4 m diepte terug. In eens zwemmen we in een wilk van kleine vis. Er komt geen einde aan. Zeker 10 minuten zijn we omgeven door kleine vis. Weliswaar zwemmen we langzaam, maar toch. Echt een explosie van jonge vis.

Om de euforie nog te versterken ,komen er ook nog twee zeelten in beeld. Weliswaar op afstand zodat ik er geen scherpe beelden van heb, maar die laten zich maar zelden zien. Dus een buitenkansje.
Was er eerst nog twijfel of we niet beter naar het Grasbroek hadden kunnen gaan. Die twijfel is er echt niet meer.

De avond kan niet meer stuk. We zijn meer dan een uur onderwater geweest. Bovenin is het water 21 graden, dus Luc is ook weer opgewarmd.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief