Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Angelique van Oorschot – Training EK Spanje met vakantiegevoel

Eind september vertrekt Jos Broere naar het EK Onderwaterfotografie in Spanje.  Maar op een maandagavond vroeg hij ineens aan Angelique van Oorschot: “Jij hebt toch nog vakantiedagen he?”


Datum:  september 2016
Duiklocatie: La Herradura, Spanje

duikreport-call-to-action-350x85

Angelique-van-Oorschot_LaHerradura_169_Jos-Broere-40635”eeuhh ja…” Ga je komende vrijdag mee naar La Herradura om te trainen voor het EK? ” “Ja super, maar moet even kijken of ik vrij kan krijgen”. Door het uitstel van de internationale onderwaterfotografiewedstrijd in Zuid-Korea was er ineens tijd om te trainen voor het 2e Europees kampioenschap onderwaterfotografie dat plaats vindt begin oktober.
Dinsdag overdag lukte het om vrij te regelen en ’s avonds werden de vluchten, appartement en auto geregeld en gingen we ineens een week naar La Herradura om te trainen voor het EK geheel onverwachts een leuk weekje met vakantiegevoel!

Na het inpakken, het bekende sleepwerk als je met duikspullen en camera’s op pad gaat konden we vrijdagavond genieten van het uitzicht vanaf het balkon op zee.
Het duiken kan beginnen! Dit is toch wat anders dan de wekelijkse duiken in Zeeland, geen dijken, maar relaxt, met de benodigde onderwatercamera spullen duiken vanaf een rib.
De verschillende EK zones werden verkend om te kijken welke categorieën waar gemaakt kunnen worden en dat betekende dat ik de ene keer als model het water in mocht en de andere keer als assistent om Jos te helpen.

Ook was er tijd om zelf wat foto’s te maken van het onderwater leven. Met de duikschool werd er afgesproken waar er gedoken werd zodat Jos kon bepalen welke categorie hij wilde testen en bespraken we van tevoren door wat hij precies wilde doen. De categorieën, visportret, macro en thema verschilden niet zo veel van het Nederlandse duiken, maar groothoek en groothoek met model was wel even wat anders!

De wereld van onderwaterfotografie model zijn ging voor mij open en met wat oefenen ging het allemaal een stuk makkelijker en het resultaat waren mooie foto’s met model.
Iedere dag na het duiken bespraken we de foto’s, de plannen voor de volgende duiken en werden we steeds enthousiaster over de foto’s gedurende de week.

Angelique-van-Oorschot_LaHerradura_1609_Jos-en-Angelique-40635

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief