Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Tragisch incident in Boschmolenplas

Zaterdag is in de Boschmolenplas een duiker omgekomen. Een tragische gebeurtenis.

Duiklocatie Boschmolenplas heeft een bericht gepubliceerd omtrent het ongeval. In de eerste plaats voor de duikers en andere gasten die daar aanwezig waren. Wij plaatsen het hieronder:

“Beste gasten,
Gezien de onzinverhalen in diverse media (helaas ook in z.g.n. duikmedia), onderstaand het echte verhaal. Dit uit respect voor het slachtoffer, zijn mededuikers en diegenen die te hulp zijn geschoten.

Omstreeks het middaguur klonk er een noodroep over het water, 2 personeelsleden van duiklocatie Boschmolenplas zijn meteen in de boot gesprongen en naar de duiker gevaren welke het noodsignaal gaf. Deze gaf aan dat het niet goed ging met zijn duikbuddie welke nog niet aan de oppervlakte was. Hij had met vergeefse moeite geprobeerd zijn buddy naar de oppervlakte te brengen maar dit lukte hem niet.

Er is toen meteen vanaf de boot een 112 melding “duiker in nood” gedaan door een personeelslid van Duiklocatie Boschmolenplas.

Terwijl de medewerkers in het duikcentrum de noodprocedure in gang zetten, management voor ontvangst hulpdiensten, zuurstof en AED, zijn andere duikteams die in de buurt aan de oppervlakte waren gevraagd de vermiste duiker te zoeken. Snel daarna brachten 2 duikers, die vanaf de kant op zoek waren gegaan, het slachtoffer naar de oppervlakte.

Het slachtoffer dat niet meer bij bewustzijn was, is door personeel aan boord van de boot genomen alwaar direct hartmassage is toegepast onderweg naar de oever. Hier is het slachtoffer van boord getild en is de reanimatie met behulp van zuurstof en AED door kundige omstanders voortgezet. Bij aankomst van de hulpdiensten hebben deze de reanimatie overgenomen.

Ondanks de inzet van zijn duikbuddy en alle hulpverleners is het slachtoffer overleden. Naar alle waarschijnlijkheid is de oorzaak toe te wijzen aan lichamelijk falen en is het technisch gezien geen duikongeval.

Wij danken alle betrokkenen en hulpverleners voor hun inzet. Onze gedachten gaan uit naar familie, vrienden, zijn duikbuddy en de leden van zijn geliefde duikteam. Allen heel veel sterkte met dit grote verlies.

Directie en Team Duiklocatie Boschmolenplas

Ook wij wensen de nabestaanden, de buddy, de vrienden van de duiker en ook de medewerkers van Duiklocatie Boschmolenplas veel sterkte.

1 reactie

  1. Goedemorgen, namens alle betrokkenen dank aan jullie redactie voor het publiceren van het juiste verhaal.

    Dank aan allen voor de steunbetuigingen op welke manier dan ook.

    Team Duiklocatie Boschmolenplas

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief