Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Thematafel – Hoe maak je een leuke videoclip?

Heb je tijdens Duikvaker VirtualXpo de Thematafel van Jeroen Thoolen en Rutger Geerling over het maken van een videoclip gemist? Je kunt nu terugkijken.

 

De Thematafel vond in het weekend van 6 en 7 februari 2021 plaats via Zoom. Op dat moment interactief… maar als je terugkijkt, kun je uiteraard niet live je vragen stellen. Heb je toch nog een vraag of een opmerking? Plaats helemaal onder aan dit bericht een reactie of stuur een mail naar redactie@duikeninbeeld.tv.

Let op! Bij de opname van deze thematafel is iets niet helemaal goed gegaan waardoor je alleen miniaturen ziet. Helaas… maar nu niet terug te draaien. Overigens maakt dit het verhaal niet minder interessant.

2 reacties

 1. Avatar

  Heb de thematafel gezien “hoe maak je een leuke clip” die een uurtje duurde.. Wel, met alle respect van de heren Jeroen Thoolen en Rutger Geerling maar het ging erg traag en niet verhelderend. Weinig werd verteld over het licht, want met de beste verlichting en daar bedoel ik ook mee de juiste afstand tussen licht, object en lens, kan je de mooiste beelden krijgen en/of foto. Wat ik verder in dit verhaal heb gemist, is dat de grootste fout wat de amateur-filmer doet dat men teveel zwaait met de camera. “Hou de camera stil”. Laat het object die in beeld is bewegen en laat hem het beeld uitzwemmen of lopen en het liefst op ooghoogte maar hou zelf de camera stil. Over edditing software is genoeg te vertellen. Er zijn goedkope tot zo duur je het maar wil hebben. Nogmaals met alle respect voor de heren maar ik had het misschien beter kunnen doen. Ben best wel bereid om bij de volgende duikvaker (2022) mij daarvoor in te zetten.

  REAGEREN
  • Avatar

   Beste Arnold, een Thematafel is géén cursus of workshop. Het is de bedoeling dat zich een gesprek ontwikkelt tussen de ‘experts’ en het publiek, zoals we dat al jaren doen op de fysieke Duikvaker. De experts die een Thematafel hosten, weten dat vooraf – het publiek bepaalt de richting van het gesprek.

   REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief