Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Thailand sluit tijdelijk 32 duikspots

Koralen_Andaman

In totaal 32 duikspots in de Golf van Thailand en de Andamanzee zijn van overheidswege tijdelijk gesloten voor duikers. Gezien de hoge temperatuur van het zeewater wordt gevreesd voor ‘coral bleaching’.

De duikspots, waarvan er 15 in de Andamanzee en 17 in de Golf liggen, zijn gesloten op last van de ministeries die verantwoordelijk zijn voor visserij en de kust en voor nationale parken en natuurbescherming.

Een vertegenwoordiger van het nationale park Nopparatthara-Phi Phi eilanden in de provincie Krabi vertelt dat de watertemperatuur op een diepte van 1,3 meter vlakbij Koh Mai Phai in Tambon Ao Nang gemiddeld 29,2 graden Celsius is. Bij Koh Hong in het nationale park Tarnboke Khoranee in Tambon Khao Thong bedraagt de gemiddelde temperatuur nu 31 graden Celsius.

Sarayuth Tanthien, directeur van het nationale park Nopparatthara-Phi Phi eilanden, vertelt dat gevreesd wordt voor coral bleaching zoals 11 jaar geleden ook voorkwam. De ondiepe koralen liepen hierdoor grote schade op.

Hoe lang de duikspots dicht blijven, is niet bekend. Het is overigens een relatief klein aantal duikplekken. Thailand kent vele plekken waar gewoon gedoken kan worden.

Bron: Thai PBS

3 reacties

 1. Wat is de logica hiervan?
  Ze kunnen de temperatuur toch ook meten als er wordt gedoken?

  REAGEREN
 2. Alles rond Koh Tao in de Golf van Thailand is gewoon open voor duiken!

  Voor vragen kan je me e-mailen: info@duikeninkohtaothailand.nl of kijk voor meer informatie over duiken op Koh Tao in Thailand via http://www.duikeninkohtaothailand.nl

  Marcel van den Berg
  PADI Platinum Course Director #492721
  Sairee Cottage Diving
  Koh Tao, Suratthani 84360
  Thailand
  Website: http://www.duikeninkohtaothailand.nl
  Facebook: http://www.facebook.com/duikeninkohtaothailand
  Blogger: http://duikeninkohtaothailand.blogspot.com
  E-mail: info@duikeninkohtaothailand.nl
  Tel. +66872650859

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief