Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Thailand in één oogopslag

Algemeen

Hoofdstad: Bangkok
Aantal inwoners: 70 miljoen (2020)
Taal:Thais, veel Thai spreken voldoende Engels
Valuta: Thaise baht
Reisdocumenten: Geldig paspoort. Nederlanders en Belgen hebben geen visum nodig als ze maximaal 30 dagen in Thailand blijven.
Website: tourismthailand.org
Actuele reisadviezen en -info: Nederland wereldwijd, de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (NL)

Duikseizoenen

Het hele jaar door kan in Thailand gedoken worden. De watertemperatuur is 28-30 graden dus zelfs voor de grootste koukleumen is een 5 mm wetsuit genoeg. De meeste duikscholen in Thailand gebruiken 3 mm shorties.

De seizoenen aan de oost- en westkust wisselen elkaar af. Aan de Thaise oostkust (Golf van Thailand) vind je de duikbestemmingen Koh Tao en Koh Phangan. Hier loopt het hoogseizoen ruwweg van mei tot oktober.

Aan de westkust (Andamanzee) liggen de bekende duikspots Phuket, Koh Phi Phi en de Similan eilanden. Hier loopt het hoogseizoen ongeveer van november tot april.

Thailand kent geen echt regenseizoen. Buiten het hoogseizoen is het weer wisselvallig en kan de zee redelijk ruw zijn. Zelfs in de meest regenachtige weken regent het vaak ‘s-avonds en ‘s-nachts en kun je overdag meestal nog prima duiken. Houd er wel rekening mee dat de Similan Eilanden van oktober tot mei niet toegankelijk zijn.

Foto: Johan Torfason, Phuket Underwater Photo
Foto: Johan Torfason, Phuket Underwater Photo

Duiken leren

Thailand is één van de populairste landen om je duikbrevet te halen. Het eiland Koh Tao, aan de oostkust, staat erom bekend dat duikcursussen daar erg goedkoop zijn. Natuurlijk zit daar ook een keerzijde aan. Houd rekening met grote groepen en minder persoonlijke aandacht.

De duikbestemmingen aan de westkust van Thailand (Phuket, Koh Phi Phi) zijn ook erg populair bij beginnende duikers, maar duikcursussen zijn hier minder goedkoop als in Koh Tao.

Vrijwel overal in Thailand zijn de duiklocaties geschikt voor beginners. De duikplekken zijn ondiep. Er is vrijwel geen stroming en het water is warm en helder.

Houd er rekening mee dat beginnerscursussen op de live-aboards naar Surin- en Similan eilanden niet mogelijk zijn.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief