Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Foto en film

TeamNL in Korea – Geluksgetal?

Het duiken zit erop. Nu is het voor Jos en Ester wachten op de uitslag. Spannend!

Korea_blog5_EstervandenDoel_groothoek met model_Jos

Na het duiken is er tijd om te na te praten en eindelijk weer eens een alcoholische versnapering te nemen na 3 dagen hard werken. De vorige avond is het na het inleveren van de foto’s dan ook erg gezellig en laat geworden met de nieuwe vrienden uit Maleisië, Duitsland, Zweden, Portugal, Kroatië en de Filipijnen. We zijn nog nét op tijd om mee te gaan met de tour over het eiland om ons bezig te houden terwijl de jury in overleg is… heel benieuwd wat ze van onze serie vinden en natuurlijk ook of we ergens mee in de prijzen gaan vallen! Na de tour en lunch met Koreaans eten dat eindelijk wat beter is, hebben we nog wat tijd om te relaxen. Ik besluit om nog even een uurtje te slapen omdat vannacht mijn verkoudheid in alle hevigheid heeft doorgezet en ik slecht geslapen heb. Daarna is het tijd voor de sluitingsceremonie en nog veel belangrijker; de prijsuitreiking!

Korea_blog4_EstervandenDoel_visportret

We worden weer naar het theater in de stad gebracht en nemen onze stoelen in. We zitten in het midden van de rij en proberen aan de hand van de stoelindeling iets te achterhalen. Uiteindelijk blijken we op alfabetische volgorde van land te zitten. Eerst worden de foto’s getoond uit de nationale competitie en worden daarvoor de prijzen uitgereikt. We zien mooie en minder mooie foto’s. Dan is het de tijd voor de internationale wedstrijd en de spanning bij ons neemt toe. De eerste categorie is groothoek met duiker. Deze wordt gewonnen door Maleisië met ‘Jack in the kelp’, een grap die al de hele tijd rondgaat bij ons en hilarische momenten heeft opgeleverd. Vervolgens groothoek, deze gaat naar Korea en opnieuw geen top drie.

Korea_blog5_EstervandenDoel_podiumWilhelmus
De volgende categorie is vis; dan komt onze foto voorbij als laatste! Yes, dat is een podiumplek! Alleen is er wat verwarring over de plek maar volgens mij de eerste! En ja, Jos mag plaatsnemen op het hoogste treetje van het ereschavot terwijl het Wilhelmus wordt gespeeld; mooi moment bij een foto met een mooi verhaal dat nog volgt op een later tijdstip. Als laatste categorie is macro aan de beurt, de eerste plaats gaat naar Italië voor een mooie foto van een klein garnaaltje!

Gelukkig een heel verdeelde uitslag. Superblij met deze eerste plaats en een mooie prestatie, nummer 13 heeft toch geluk gebracht! De hele serie blijkt hoog gescoord te hebben, horen we naderhand van het Zweedse jurylid en toch iedere keer tegen de top aan gezeten te hebben, leuk om te horen. Een mooi resultaat na een lange week hard werken, weinig slaap en af en toe een moeizame organisatie. Ons avontuur in Korea heeft in ieder geval een mooie gouden plaats opgeleverd!

Ester van den Doel is in Zuid-Korea als model/assistent van onderwaterfotograaf Jos Broere. Samen vormen ze TeamNL en doen ze mee aan de internationale fotowedstrijd bij de eilanden Ullleungdo en Dokdo, op het randje van Koreaans grondgebied.

Korea_blog5_EstervandenDoel_Jos

Korea_blog5_EstervandenDoel_Jos

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief