Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Summerlabb organiseert klimaatexpeditie naar Rode Zee

In de eerste week van mei is SummerLabb in Marsa Alam, Egypte, om onderzoek te doen naar het koraal, ecosystemen en biodiversiteit. 

Foto: René Weterings

Samen met Nataschja Joos brengt het SummerLabb team een bezoek aan HEPCA, de Hurghada Environmental Protection and Conservation Association. Nataschja is winnares van de quiz die Summerlabb op Duikvaker 2018 organiseerde. Haar prijs is deze reis, die haar wordt aangeboden door Diving World en Emperor Divers.

Tijdens de expeditie neemt HEPCA het SummerLabb team mee naar verschillende locaties aan de Rode Zee, het onderzoeksgebied van HEPCA. Jan Douwe Kroeske, initiatiefnemer van SummerLabb over de expeditie: «Ik kijk uit naar onze samenwerking met HEPCA en ben benieuwd naar hun milieuaanpak, hun manier om awareness te creëren bij de duiker. Wij gaan deze expeditie vastleggen in verschillende films, om zo te laten zien wat wij Nederlanders kunnen leren van de Egyptenaren.»

Ook Nataschja Joos, winnares van de duikreis, is erg enthousiast. «Deze klimaatexpeditie zal me vast ook meer inzichten geven in de huidige staat van de Rode Zee. Ik ben heel nieuwsgierig naar wat er lokaal gedaan wordt om de natuur onder water te beschermen of te behouden en hoe ik daar wellicht als duiker en als mens mijn steentje aan kan bijdragen.»

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief