Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Strand en duiken

In het voorjaar opende Scuba Republic haar deuren aan het strand van Zandvoort. Strand, zee? Linda Ferwerda had wel zin in vakantie.

Ik sta klaar om te springen. Voor mij zie ik de Noordzee glinsterend in de zon. Erg aantrekkelijk… Ik neem een grote stap. Plons. Het zicht is fabelachtig goed, de diepte valt mee. Noordzee? Nee. Ik heb net een duik genomen in het indoor zwembad van Scuba Republic, de duikschool aan het strand van Zandvoort.

Het voelt als vakantie. Strand, zon en zee. Dat is precScuba_Republic_REN6041_kopie_2ies de sfeer die eigenaar Jan van Voorst bij Scuba Republic wil creëren. «De meeste mensen associëren duiken met vakantie. Ze hebben het in het buitenland gezien en willen dat ook. Maar dan wel in diezelfde relaxte sfeer.» Scuba Republic biedt beginnersopleidingen in drie dagen tijd aan – als een soort korte vakantie, eventueel compleet met hotel. Een paar dagen Zandvoort is een leuke break. Ideaal

 

ook voor  niet-duikende partners met het strand en de strandtenten direct voor de deur en Amsterdam bijna om de hoek. Een lang weekend, een midweek, pure ontspanning. Heel iets anders dan haastig tussen de normale werkzaamheden door ook nog even een duikcursus volgen…alleen bij het idee al krijgen veel mensen het benauwd – hoe moeten ze tijd vrijmaken in hun o zo volle agenda? «Ze zijn nog niet eens aan het duiken en het is al stress. Geen gezonde basis voor een activiteit die juist zo relaxt hoort te zijn. En voor veel mensen dus ook de reden om het maar niet te doeScuba_Republic_REN6152_kopien.»

Zelf herkent Jan zich wel in de mensen die in eerste instantie niet direct enthousiast zijn over duiken in Nederland. Ook hij was een warmwaterduiker. Na zijn eerste duik in Nederland duurde het acht jaar voordat hij weer in Nederlands water onderdook. Toen pas leerde hij het waarderen. Hij begrijpt dat er veel mensen zoals hij zijn en speelt daar goed op in.

Actie!

Samen met de surfschool op het strand organiseert hij de Dive & Surf Experience. Een duikintro in het verwarmde zwembad van Scuba Republic en vervolgens een uurtje surfen op de golven. Misschien heb je er nooit aan gedacht, maar de twee sporten gaan heel goed samen. Want wat doe je als surfer als er geen golven zijn? Juist, dan ga je duiken. En andersom kan dat ook!

Ook door samenwerking met reisorganisatie Sawadee bereikt Scuba Republic een heel nieuwe groep mensen. Deze reizigers komen op de prachtigste bestemmingen, ook qua duiken, maar het programma biedt meestal geen ruimte voor een duikcursus. Een gemiste kans. Door deze avontuurlijke vakantiegangers vóór vertrek op te leiden kunnen zij tijdens hun rondreis toch duik.

Scuba_Republic_Terrace_LR_kopie_2Noordzee voor de deur

Toch worden bij Scuba Republic ook de bestaande duikers niet vergeten. Noordzeeduiken is daar zo’n voorbeeld van. Met de zee vlak voor de deur is dat een logische stap. Momenteel bekijken Jan en zijn mensen of het mogelijk is om met een RIB vanaf het strand uit te varen en vlak onder de kust te duiken. Wordt vervolgd dus.

Ook het aanbod aan PADI vervolgopleidingen is groot. Scuba Republic kan je tot aan het niveau van Divemaster opleiden. Natuurlijk ook tijdens een leuk weekendje weg. Het vakantiegevoel, de rode draad in het concept van Scuba Republic, blijft!

Mijn zomerse duik zit erop. Op het terras drinken we nog wat, terwijl de zon boven de Noordzee ondergaat. Het lijkt wel vakantie…

Foto’s met dank aan Scuba Republic © René Lipmann

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief