Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

STINAPA Ranger wint prijs

Luigi Eybrecht, ranger van het Bonaire National Marine Park, werd onlangs uitgeroepen tot winnaar van de Dr Jane Goodall – Hope en Inspiration Ranger Award, meldt STINAPA.

Luigi Eybrecht, net aangenomen als ranger van het Bonaire National Marine Park, is door de wereldberoemde primatoloog en antropoloog Dr. Jane Goodall persoonlijk verkozen tot winnaar en zal tijdens het World Parks Congres in Sydney, Australië in november zijn award in ontvangst nemen.

In 2009, op 16-jarige leeftijd, sloot Luigi zich aan bij het STINAPA Junior Rangers programma, een natuur- en milieuleiderschapprogramma speciaal voor tieners. Ze komen twee keer per week samen om informatie te delen over natuur en om ook zelf mee te doen aan activiteiten op het gebied van natuurbehoud. Luigi en de Junior Rangers zijn instrumentaal in het verbeteren van de kennis over natuurbehoud binnen de gemeenschap op Bonaire.

Nu, als STINAPA Ranger, wordt Luigi zelfs betaald om te doen wat hij leuk vindt, maar dat is zeker niet de enige reden waarom hij dit werk doet. Naast het helpen met controleren en jagen op koraalduivel in z’n vrije tijd, helpt Luigi ook met het monitoren van bedreigde zeeschildpadden, broedende zeevogels en zeldzame boomsoorten. Hij leidt ook een groep jongeren die zich bezig houden met visidentificatie wat men dan weer doorgeeft aan  de organisatie REEF.org. Luigi is een ware ambassadeur voor natuurbehoud die het leuk vindt om zijn passie voor de Bonairiaanse natuur met anderen te delen.

Luigi is tot winnaar verkozen vanwege zijn vastberadenheid, positieve benadering en energie. In een sterk deelnemerveld -wereldwijd waren honderden rangers genomineerd- kwam hij als winnaar uit de bus. “Luigi’s toewijding aan de Junior Rangers helpt met de verspreiding van het Junior rangers programma in het hele Caribisch gebied. Ik ben nog nooit  zo’n jong persoon tegengekomen die zo vol enthousiasme en toewijding meehelpt aan de ontwikkeling van een gezond ecosysteem voor ons milieu,” aldus de voorzitter van de jury.

Het toekennen van de ‘Dr. Jane Goodall Hope and Inspiration Award’ is een fantastische erkenning voor Luigi Eybrecht, STINAPA en haar rangers, de gemeenschap van Bonaire en natuurbehoud in het gehele Caribisch gebied.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief