Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

STINAPA introduceert e-tag

Vanaf nu kun je de bekende Bonaire Marine Park-tag, die elke duiker op Bonaire nodig heeft, online kopen. 

Foto: Sander van der Heijden

De afgelopen maanden heeft STINAPA Bonaire in samenwerking met ReefSupport gewerkt aan een online systeem voor het betalen van de natuurheffingen. «Er is veel veranderd in de loop der jaren, wat ook de reden voor STINAPA was om diverse methodes in te voeren om het gehele proces efficiënter te maken,» aldus een woordvoerder van STINAPA. Met het onlinesysteem wordt het gemakkelijker om de tags te kopen en is er minder administratie voor de wederverkopers en voor het financiële team van STINAPA. Ook kunnen de rangers sneller en eenvoudiger patrouilleren en de tags controleren van de tags controleren.

Bezoekers van het eiland kunnen hun e-tag vóór aankomst op het eiland te kopen. Zij ontvangen per e-mail hun aankoopbewijs met een QRcode. Zij kunnen deze opslaan op hun telefoon of afdrukken. Na aankomst op het eiland gaat de duiker langs een duikwinkel voor het oriëntatieproces. Bij controle van de tags hoeft de ranger voortaan alleen de QR-code te scannen en in geval van verlies kan de e-tag in de database worden opgezocht.


De website is online. Je kunt je tag nu als e-tag kopen op www.bonairenaturefee.org. De fysieke tag blijft de rest van 2019  geldig en ook verkrijgbaar.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief