Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Myrna Smitz – (On)beperkt duiken

Duikreporter Myrna is vrijwilligster bij de Stichting (On)beperkt duiken. Een prachtige manier om haar liefde voor het duiken te delen.

Mijn zondag stond in het duiken van het duiken met gehandicapten. Sinds 2014 ben ik al een zeer enthousiaste vrijwilliger van de Stichting (On)beperkt duiken, waar ik deelnemers met een lichamelijke en licht verstandelijke beperking, autisme anzovoort tijdens het duiken begeleid.  Eerst heb ik dat in Grootebroek gedaan, nu in Alkmaar.

Iemand onder water begeleiden is natuurlijk wel iets anders dan boven water, ook al heb ik ervaring in de gehandicaptenzorg. Ik ben in het water nog alerter en nog meer gefocust op de signalen die ik zie in vooral de ogen en mimiek van het gezicht van de duikers. Het is zo mooi dat ik mijn passie en vooral liefde voor mijn favoriete sport kan doorgeven. Na 7 jaar doe ik dat nog altijd met heel veel plezier.

Deze zondag heb ik een vaste deelnemer begeleid. Om dat goed te doen heb ik nog 2 buddy’s nodig. Ik geniet echt als zij dat ook doet. En dat doet ze… onder water is het van haar gezicht af te lezen en  na de duik komt ze met een big smile boven.

Ik hoop dit nog vele jaren te kunnen blijven doen, want ik zelf vindt de mooiste en enorm dankbare hobby/vrijwilligerswerk.

2 reacties

  1. Diep respect, om dit mogelijk te maken. Elke keer is het zo genieten voor mijn dochter. Dank naar Myrna en de buddy”s, super!

    REAGEREN
    • Super lieve reacties Gina, en vindt het zo fijn als Desanka zo geniet. 😊

      REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief