Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Steven Stegeman- Triton 12, indoor duiken

Het water koelt flink af deze herfst en voor Steven Stegeman is het toch wat fris aan het worden in een nat pak. Gelukkig zijn daar oplossingen voor! Zoals een heerlijk warm duikje in een duiktoren in Den Helder. In deze 9 meter diepte duiktoren bevindt zich ook de voorziening waarmee de marine het verlaten van een onderzeeboot onder water kan trainen. Steven Stegeman maakte een videoverslag.

Datum 22-11-2015
Locatie Triton 12, Den Helder

Voor mij als natpak duiker zit het duikseizoen in het Nederlandse buitenwater erop. De water temperatuur begint onaangenaam fris te worden en het onderwater leven is zich al aan het terugtrekken. Planten sterven af en vissen worden bijna niet meer gezien.

Om toch in de winter lekker te blijven duiken in je natpak zijn er enkele leuke indoor duik locaties. Afgelopen weekend zijn we met 4 duikers afgereisd naar duiktoren Triton 12 in Den Helder. Deze, deels door de Koninklijke Marine gefinancierde duiktoren is onderdeel van Aquacentrum Den Helder. Het bassin is 9 meter diep en heeft een doorsnede van 9 meter. Meerdere camera’s die de gehele waterkolom in beeld brengen. Een kraan om objecten in het water te laten zakken. Op de bodem bevind zich de Single Escape Tower (SET) waarmee de marine het verlaten van een onderzeeboot onder water kan trainen. Met een watertemperatuur van 23 graden hebben we 2 leuke duiken gemaakt. De service bij Aquacentrum Den Helder was uitstekend! Ondanks de verre rit was dit een leuk dagje uit.

Een korte impressie van Triton 12 in onderstaand filmpje.

Dit bericht delen

Avatar
Steven Stegeman

Enthousiaste divemaster uit het oosten van Nederland. Ik duik veel in plassen in de omgeving en in Duitsland. Ook op vakantie moet er gedoken worden! Filmpjes van mijn duiken zie je op mijn Youtube kanaal onder de naam ScubaVlog.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *