Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Steven Stegeman – Nachtduik Bussloo

Wil jij Busloo een keer op een andere manier meemaken? Weten wat je hier tijdens een nachtduik kunt aantreffen? Steven Stegeman laat het je in zijn film zien.

Datum 22-09-2015
Locatie Bussloo

 

Dinsdagavond 22 september stond een nachtduik gepland met het Diveworld Duikteam. De geplande bestemming was het Speicherbecken in het Duitse Lingen. Het onweer en de stortregens die aan het begin van de avond boven onze thuisbasis in Enschede hingen zouden echter richting Lingen wegtrekken. Alsnog naar Lingen rijden zou betekenen dat we voor de 2e keer dezelfde bui over ons heen zouden krijgen.

Dus werd ervoor gekozen om naar Bussloo te rijden, waar de meeste zware buien al gepasseerd leken te zijn. Eenmaal aangekomen bleek het nog stevig te regenen. Maar er waren geen andere duikers aanwezig en dus konden we ons rustig droog omkleden bij het toiletgebouw.
Om 21:15 uur lagen we in het water. Onder water was niets meer te merken van het onstuimige weer aan de oppervlakte. Geen andere duikers, goed zicht en redelijk veel vis! Op het eerste platform kwamen we al veel kleine baarsjes tegen. Op het dak van de bus was het een verzameling van grotere en kleine baarzen. Ook op het wrakje lag een grote baars die zich niet liet verjagen en dapper probeerde ons bij zijn kroost weg te jagen. Onderweg kwamen we ook nog een mooie grote zoetwaterkreeft tegen en aan het einde van de duik troffen we nog een klein snoekje onder de bouw stijger.

Wil je Bussloo een keer op een andere manier mee maken? Ga er dan een keer in het donker duiken! Een korte impressie in het volgende filmpje.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief