Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Steven Stegeman- Genieten op Fuerteventura

Locatie Fuerteventura

 

Vorig jaar zocht Steven Stegeman al naar de Engelhaai op Lanzarote, maar werd deze niet gevonden. Nu probeert hij het op Fuerteventura. Tussen de grote hoeveelheden vissen maakt hij zijn 200ste duik. En daarvoor krijgt hij een kadootje!

Vorige zomer was ik met het gezin naar Lanzarote geweest en heb daar een flink aantal mooie duiken gemaakt. Enige minpuntje was dat het maar niet wilde lukken een engelhaai te zien te krijgen. Deze vertrokken in de zomer en zouden pas als het water weer wat afkoelde terugkomen.
Dit najaar hebben we voor een van de andere Canarische eilanden gekozen: Fuerteventura. Hoewel Lanzarote erg goed bevallen was, ga ik liever op zoek naar een nieuwe plek. Fuerteventura werd het dus, met in het goede jaargetijde om een herkansing om op zoek te gaan naar engelhaaien. Thuis werd al contact gelegd met een plaatselijke duikschool, Jandia Divers. Deze kwamen me elke ochtend na het ontbijt keurig ophalen bij ons appartement en brachten me na afloop van de duik weer terug. Prima geregeld! Er komen veel Duitse toeristen naar Fuerteventura en daar zijn de meeste duikcentra ook op gericht. Behalve Duits sprak het personeel ook keurig Engels en Spaans.

In totaal heb ik vijf duiken gemaakt, drie per boot en twee vanaf het strand. Onder water was het weer volop genieten van trompetvissen, papegaaivissen, murene, tandbaars, barracuda, tonijnen en verschillende soorten roggen en octopus. Naast de grote hoeveelheden vis was er ook genoeg klein leven te zien als anemonen, zeesterren en garnalen.
Halverwege de week maakte ik mijn 200e duik. Toen deze duik er bijna op zat kwam er uit het niets een mooi formaat engelhaai recht op mij af zwemmen. Een mooi moment om deze mijlpaal in mijn logboek te vieren!
Ik heb weer super genoten onder water!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief