Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Steven Stegeman- Diep duiken in Brussel

Op een winterse zondagochtend maken duikreporter Steven Stegeman en zijn buddies een diepe duik. Maar wel in lekker warm water!

Op een regenachtige winterse zondagochtend zijn we naar Brussel gereden om te duiken bij Nemo 33. Na een lange reis van 3,5 uur kwamen we nog net op tijd aan om in te schrijven voor de duiksessie van 11:00 uur. Na ons was er geen plek meer. Misschien moet men bij Nemo toch eens met een reservering systeem gaan werken. Je zal het hele eind maar gereden hebben om dan te horen te krijgen dat er geen plek meer is!
Wij konden in ieder geval om 11:00 uur met een zeer grote groep duikers te water. Uit eerdere ervaring wisten we dat het raadzaam was om zo snel mogelijk het diepe deel op te zoeken en voor de grote meute de afdaling te beginnen. Aangekomen op 10 meter diepte keken we over de rand. Een indrukwekkend gezicht die tunnel de diepte in waar geen eind aan lijkt te komen. Als eerste begonnen wij aan de afdaling naar de bodem, ongehinderd door de bellen van duikers voor ons. Eenmaal aangekomen op de bodem bleek deze qua diepte verandert was. Vorig jaar lag de bodem nog op ongeveer 35 meter diepte. Nu bleek deze teruggebracht te zijn naar exact 33 meter. Hierdoor matchen de diepte van 33 meter en de watertemperatuur van 33 graden weer mooi met de naam Nemo 33. Vanaf de bodem omhoog kijkend naar het licht waren de silhouetten van de andere duikers zichtbaar. Tijdens de opstijging merkten we de nadelen van het duiken met zo’n grote groep duikers in de smalle tunnel. Veel duikers waren zich niet bewust van hun omgeving en botsten en duwden tegen anderen aan. Het laatste stuk van de opstijging hield ik mijn armen maar gekruist voor mij om mijn masker en ademautomaat te beschermen. Door de bellen van de vele duikers onder je wordt je bijna vanzelf omhoog gestuwd. Ook kan je een beetje gedesoriënteerd raken door de vele bellen. Zaak om goed op je computer te letten om controle te houden over je opstijg snelheid.
Na de verplichte oppervlakte interval van 2 uur konden we om 14:00 uur weer te water voor de tweede duik sessie. Dit keer waren we met een kleine groep waardoor we erg ontspannen konden duiken en ons niet aan anderen hoefden te storen. Ook in het ondiepe deel van het bad hebben we ons goed vermaakt.
Nemo 33 is de ideale gelegenheid om onder comfortabele omstandigheden (warm water, goed zicht) diepe duiken te maken. Een overvolle duikgroep kan het wel een beetje chaotisch maken en is misschien voor een onervaren duiker niet ideaal.
Wij vonden Nemo 33 in ieder geval een leuk uitstapje voor de winter maanden! Zie video:

2 reacties

  1. Ik ben er nog nooit geweest. Ik vind het zo’n raar idee, zo’n diep zwembad. Misschien toch maar eens naar toe.

    REAGEREN
  2. Ik ben er één keer geweest. Was super voor een keertje. Lekker warm ook. Maar ik zwem toch liever tussen de echte visjes.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief