Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Steven Stegeman – Curaçao 8: Nog een keer schildpadden!

Op de laatste duikdag van de vakantie wilden ze graag schildpadden zien. Op naar het strandje bij de vissershaven, Playa Piscado op Curaçao. Of ze schildpadden zagen zie je in het filmpje!


Datum:  7 mei 2016
Duiklocatie: Playa Piscado, Curaçao

duikreport-call-to-action-350x85

De laatste duikdag van de vakantie op Curaçao is aangebroken. Wat een mooi eiland en wat een mooi duiken hebben we weer gemaakt!
De laatste dag gaat mijn liefste buddy Laurie ook nog een keer mee. Ze is dol op schildpadden en heeft ze deze vakantie nog niet echt goed kunnen bewonderen. We gaan nog 1 keer naar Playa Piscado bij Westpunt, de duikstek op het eiland om schildpadden te treffen. Tijdens eerdere duiken deze vakantie viel het schildpadden aanbod een beetje tegen, veroorzaakt door de vele zwemmers en snorkelaars. We zijn dit keer lekker vroeg en gaan snel te water. En meteen is het raak! In het ondiepe stuk van de baai treffen we overal schildpadden. Ze zwemmen langs of liggen te wachten op de vissenkoppen en ingewanden die vissers overboord gooien. Zoveel schildpadden heb ik nog niet eerder gezien! Ook verschillende formaten: grote oude schildpadden en leuke jonge schildpadjes. Als we ook nog even het rif opzoeken krijgen we als bonus nog een zeepaardje en gele frogfish te zien. Helaas maken andere duikers zoveel stof dat ik het zeepaardje niet mooi kan filmen, maar wat zijn het toch mooie dieren om te zien.
Terug in de baai genieten we nogmaals van de vele schildpadden die om ons heen zwemmen. Wat een prachtige dieren! Met een grote glimlach komen we het water uit. “Wat een vervelende duik was dit zeg!” roepen we lachend. Veel te veel schildpadden, en dan als straf ook nog eens een zeepaardje en gele frogfish. Wat hebben we toch weer veel moois gezien tijdens deze duik op dit mooie eiland.
Tot ziens dushi Korsou!
PS: Als je niet van schildpadden houd vooral niet naar het filmpje kijken!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief