Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Rudy Rosman – Stek verkennen op vaderdag

Rudy grijpt vaderdag aan om een nieuwe stek te verkennen. Duik met hem mee in de plas in het Haarlemmermeerse Bos.

Rudy-Rosman_20170618_IJweg_Zonnestralen_RGB-51697

Zondag 18 juni, een mooie dag om vaderdag te vieren. Een goede reden om eens naar het Haarlemmermeersebos te gaan en wel aan de kant van Papa’s Beach House. Aan deze kant ben ik zelf nog nooit geweest, dus #zinin om deze stek te verkennen. Buddy’s waren helaas niet voor handen vandaag. Daarom maar Self Reliant het water in. Tot mijn grote verbazing waren er aan deze kant helemaal geen duikers te vinden. Is dat een goed of een slecht teken?

Rudy-Rosman_20170618_IJweg_Riet_RGB-51697

De bereikbaarheid van de stek is goed en er is een ruime parkeerplaats. Je moet alleen 50 meter lopen om bij het water te komen en als de parkeerplaats vol is verder. Dat valt dus wel mee.  Via het strandje loop je zo het water in. Er waren wel wat vissers, dus eerst maar eens een praatje maken. De ene visser was net zijn spullen aan het opruimen en de ander lag ver weg met zijn lijn. Geen probleem dus. Van één van de vissers kreeg ik nog een kleine briefing over het bodemverloop.

Nadat ik mij omgekleed had en alle checks heb doorlopen, ging ik rustig het water in. Ik besloot eerst rechtuit te gaan tot negen meter en dan rechtsaf richting de autowrakken. Het zicht was geweldig, zeker een meter of tien. Langs de negenmeterlijn rechtsaf. dit is wel wat saai, een vlakke zandbodem met wat driehoeksmosselen her en der. Na een tijdje te hebben gezwommen naar de zeseneenhalve meter en omgedraaid richting de instap. Nog steeds saai, maar halverwege kwam ik bij een soort zandrug, die heb ik omhoog gevolgd tot twee meter en ik ben weer omgekeerd om de rietkraag te volgen. Hier zat heel veel leven. Allemaal babyvisjes van ongeveer twee cm. Na zo’n tien meter kwam ik bij puin aan en ben de puinbrokken de diepte in gevolgd tot een meter of vijf, hier kwam ik mijn eerste grote baars tegen. Vlug erachteraan om wat foto’s te maken en ineens zat ik in een hele school karpers die op doortocht waren. Deze diepte moest ik hebben, hier zat de vis tussen de vier en vijf meter.

Rudy-Rosman_20170618_IJweg_Karpers_RGB-51697

Ik besloot het puin van de instap af te volgen waarna ik bij een open stuk kwam met een zandbodem. In de verte zag ik wat zandwolkjes op mij af komen rollen. ‘Wat is dat? Wat komt er nu op mij af?’ Camera gereed en er voorzichtig op af.
Palingen, grote dikke palingen waren het, die rustig in het zonnetje hun buik aan het volvreten waren. Ik denk bij elkaar een stuk of tien. Helaas waren ze wel wat schichtig voor de camera.

Rudy-Rosman_20170618_IJweg_Paling_RGB-51697

Nu werd het tijd om terug te gaan, ik had tenslotte met het thuisfront afgesproken dat ik om elf uur een appje zou sturen.

Op de terugweg kwam ik op vier meter een autowrak tegen. Mooi voor op de foto. Na drie foto’s kwam ik er pas achter dat een grote snoekbaars op de motorkap lag te zonnen. Dat ik dat niet eerder zag?!? Geweldig, wat een duik! Een mooi vaderdagcadeau, nu naar huis om verder vaderdag te vieren.

Wat een bofkont ben ik vandaag!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief