Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Steenslijmvis met double exposure – Het verhaal achter de foto

Een foto die zowel in de Oosterschelde als in het Grevelingenmeer is gemaakt? Hoe dat kan? Fotofraaf Rudy Van Geldere legt het zelf uit. 

Zeeland, mijn wekelijkse duikuitstap! Op een dag in september wilde ik voor de eerste maal op de duikplaats Strijenham gaan duiken, het was een mooie zonnige dag. Het was mijn bedoeling om de steenslijmvissen te fotograferen bij hoog water. Eenmaal onder water, met een mooie zicht van vier meter, vond ik na een vijftiental minuten de steenslijmvissen. Ik heb wel zo twintigtal minuten geduld gehad waardoor de nieuwsgierige visjes mijn fotocamera naderden. Het was echt prachtig hoe ze tekeer gingen, ik kon mijn volledige duik eraan besteden!
Ik heb de opname van de steenslijmvis gemaakt met de Nikon D700 met 60 mm macrolens en met een snoot op mijn Subtronic flitser Pro 160. De instellingen voor deze foto waren: 1/250 s, f22, ISO100 met 25% flitskracht.

Daarna ben ik naar het Grevelingenmeer gereden voor mijn tweede duik bij Den Osse. Daar heb ik een opname gemaakt onder de steiger met de Nikon 16 mm fisheyelens. De instellingen voor deze foto waren: 1/125 s, f11, ISO100, geen flitslicht gebruikt.

Vervolgens heb ik beide foto’s samengesteld, een ‘beeld op beeld opname’.

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

1 reactie

  1. Avatar

    Met een fraai resultaat! Complimenten Rudy.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief