Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Stans van Hoek – USS Liberty Bali

De wekker gaat vandaag weer om 6.15 uur, duiken op de USS Liberty.


Datum: 16-4-2012
Duiklocatie: Bali

duikreport-call-to-action-350x85

Als we het water ingaan, zien we direct dat het zicht bijna perfect is en voelen we dat er nagenoeg geen stroming staat, We dalen af; vandaag lijken er wel meer grotere vissen dan de vorige keren rond het wrak te zwemmen. Al snel komen we een flink uit de kluiten gewassen bultkoppapegaaivis tegen.

Langzaam dalen we richting het verste punt van de Liberty, zo ver zijn we nog niet eerder geweest. Op het koraal vinden we nog een pygmeezeepaardje, deze lijkt wel oranje!
Op het verste punt heb ik nog 140 bar in mijn tanks, dus ruim voldoende. Vlak voordat we het verste punt bereiken zien we twee grote zeebaarzen. Later nog een enorme kogelvis, ik had nog niet eerder een kogelvis gezien die maar deels opgeblazen was, aan beide zijkanten had ie een kuil. Ik fotografeer deze duik niet, maar tracht een paar filmpjes te maken, geen foto van de kogelvis dus.

Als we rond de 7 meter zijn aangekomen heb ik nog zo’n 75 bar in mijn tank en dat is ruim voldoende om terug te zwemmen naar het resort ipv over de stenen te moeten lopen. Onderweg worden we nog getrakteerd op een flinke barracuda.
De rest van de morgen hangen we in en bij het zwembad met een boek, heerlijk onder een parasol.

De middagduik is op duikstek Batu Kelebit (voor ons een nieuwe duikstek), die we weer met een vissersbootje bereiken. Er is nauwelijks stroming. De duik is relaxed en ik oefen met mijn groothoeklens en maak een aantal foto’s van koralen en mededuikers. We zien vijf verschillende slakken (tuurlijk, dat gebeurt altijd als je met groothoek aan de slag gaat). De witpuntrifhaai die hier vaak schijnt te verblijven is niet thuis, jammer…

Aan het einde van de middag hebben we een spa relaxbehandeling in de planning. Deze bestaat uit eerst een warm voetenbad met zout en bloemblaadjes en we krijgen een welkomstdrankje (een vruchtennectar). Er klinkt een ontspannende muziek door de ruimte die ook al net zo ontspannen aandoet. Daarna op de massagetafel; van top tot teen ondergaan we een heerlijke massage. Niet te geloven dat die tengere vrouwtjes zoveel kracht kunnen zetten. Dat de Balinese vrouw sterk is wist ik al: zij zijn het die twee duiksets tegelijk op hun hoofd dragen, de mannen, hier duidelijk het zwakke geslacht, gebruiken hun brommer voor het vervoer.
Na de massage lekker douchen en ik krijg nog een heerlijke bodycreme. Als afsluiter krijgen we een kop gemberthee.

Intussen heb ik een mail ontvangen van het reisburo, als we ons laten omboeken naar een ander resort waar wel gedoken kan worden, kost ons dat 90% van de hotelkosten. Dat gaan we dus maar niet doen.
Dat geld kunnen we beter stoppen in dagtrips het binnenland in en evt nog een dagduiktrip, hoewel ik daar eerst nog even heel hard over na ga denken. (kost vanuit Legian beach zo’n 125 euro pp).
Maar goed, tot en met vrijdag nog even flink duiken en vanaf zaterdag zien we wel… Ik hoop in elk geval dat we donderdag manta’s gaan spotten…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief