Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Stans van Hoek – Doppen

Ik lijk wel gek, de wekker gaat om 04.00 uur en ik stap vrolijk mijn bed uit. Het is nog aardedonker buiten….

Datum 29 juli 2012
Locatie Scuba-Academie Vinkeveen
 

De avond tevoren heb ik mijn duikspullen al in de auto geladen, dus hoef ik niet de hele omgeving wakker te maken als ik mijn duikkist eerst door de gang in huis en daarna buiten naar mijn auto sleep. Meteen het onderpak aan, het is lekker koel buiten, zo’n 15 graden.Om 04.30 rijd ik weg richting A4. Het is stil op de weg, de stoplichten op de provinciale weg staan uit of gewoon op groen. Veel sneller dan normaal leg ik de weg van huis naar Scuba Academie in Vinkeveen af. Ik ben een van de eerste aanwezigen. Mijn set staat opgebouwd achterin dus die op mijn rug en met duikkist over de steiger naar de verzamelplaats. Mijn buddy is helaas ziek, maar Peter heeft ook nog geen buddy, dus dat is snel opgelost. Inmiddels is het licht geworden en als we richting eiland 8 varen komt de zon met een gouden gloed boven de horizon. Het is prachtig op de plas. We varen met 3 boten en er wordt wat om elkaar heen gedraaid omdat Linda graag wat foto’s wil schieten van de ochtendpracht.

DUIKEN
Om 06.30 ligt iedereen in het water en we zakken af. Getver! Mijn masker loopt vol en klaren helpt niet. Weer aan de oppervlakte blijkt dat mijn masker een kier vertoont tussen glas en frame. Zoals altijd heb ik een backup masker in mijn pocket, dus probleem snel opgelost. We dalen opnieuw af. Het water voelt lekker, het is ruim 18 graden. We duiken langs de enorme veenformaties die bij deze lichtval nog mooier zijn dan anders. We zien veel zoetwaterkreeftjes en grote scholen jonge baars, de strepen op de flanken al heel herkenbaar. In het ondiepe gedeelte komen we twee keer een babysnoek tegen, prachtig! Vlak bij de boot worden we ook nog even getrakteerd op een flinke snoek. Onze duik kan niet meer stuk. Na 57 minuten steken we ons hoofd weer boven water en even later klimmen we aan boord.

ONTBIJTEN
Als we terug zijn bij Scuba Academie wacht het ontbijt: Met ruim 40 duikers gaan er aardig wat broodjes, eieren, spek, koffie en thee doorheen. Cees en Miranda bakken dat het een lieve lust is. Het is gezellig, er wordt genoten van de gebakken eieren.
Als we net zitten, valt er een stevige bui regen, maar we zitten overdekt. Het is maar een bui, en na een goed kwartier is het weer droog en komt de zon terug.

PLEITE
Rond 10.00 uur heeft iedereen genoeg gegeten en is dit evenement weer ten einde. Nog een hele dag voor de boeg keert iedereen huiswaarts.

Cees en Miranda, bedankt voor weer een leuk evenement, volgend jaar ben ik zeker weer van de partij!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief