Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Split(second)shot – Het verhaal achter de foto

Arco, die in april bij ons in beeld is, maakte voor het ONK 2014 in een ‘split second’ een ‘split-shot’ van een blauwe haarkwal.Het thema voor het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) 2014 werd bekend gemaakt: ‘half/half’, ook wel ‘split shot’ genoemd. Gelukkig bestaat de wedstrijd uit twee verschillende dagen en had ik nog tijd om voor het thema iets te bedenken. Op de eerste wedstrijddag lag de focus op wat ik al bedacht had te gaan doen voor de andere categorieën. In de periode tussen de twee wedstrijddagen maakte ik wat testduiken zodat ik na de tweede dag toch een mooie themafoto zou kunnen inleveren en mijn wedstrijdserie van vijf foto’s compleet te maken.

Ik ging naar de Kijkuitpolder. Daar had ik mooi begroeide basaltblokken gevonden met wat gele, oranje spons en aasgarnaaltjes eromheen. De blokken lagen net onder water met op de achtergrond een dijk met bomen – goed voor diepte in de foto. Het is ook wel interessant als er op het bovenste deel van de foto ook wat te zien is. Ik zwom op mijn gemak naar de bewuste locatie om zo min mogelijk beweging in de zandbodem te krijgen – ik lag tenslotte maar in een meter diep water.

Op het moment dat ik bij het blok aankwam, hing er een blauwe haarkwal precies op de juiste plek. Na de eerste beelden voelde ik een gevoel van euforie opkomen. Ik kon in totaal zo’n vijftien foto’s maken, waarna de kwal weer verder zwom. Voor mij blijft dit een van mijn mooiste foto’s. Het bewijst dat je soms ontzettend veel geluk moet hebben om op het juiste moment op de juiste plaats te zijn.

Arco de Man is deze maand ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en kijk nog een ‘verhaal achter de foto’:

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

1 reactie

  1. Blijft inderdaad een sublieme foto, erg fraai Arco. Leuk om het verhaal er achter te lezen.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief