Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Split-level in Vinkeveen – Het verhaal achter de foto

Onderwaterfotograaf Peter de Maagt ging lekker het water op met vrienden, maar wel met een missie! Hij wilde split-levelfoto’s maken. Hij legt zelf uit hoe hij het aanpakte.

Op zondag naar de Vinkeveense Plassen? Euhhhhhh….. in het weekend is het er vaak zo druk dat fotograferen niet echt een optie is. Maar omdat David Bibby de boot weer eens in het water wilde krijgen, was het niet moeilijk om enthousiast te worden. De plas is immers veel meer dan de bekende duikstek Zandeiland 4. Met een boot heb je de luxe om een eiland uit te zoeken waar geen andere duikers zijn en dan is het gewoon ‘plons’. Als je vrienden hebt met een boot, kan het leven zo simpel zijn. En tijdens het oppervlakte-interval dobber je gewoon een beetje doelloos rond. Tenminste normaal dan.

Deze keer hadden we afgesproken met duikbuddy Nick Goody en gingen we op zoek naar een rustige plek waar we wat split-levelfoto’s konden nemen. Zandeiland 4 zelf vind ik niet echt fotogeniek boven water. Maar omdat de meeste andere eilanden dat wel zijn, hoefden we niet lang te zoeken voordat Nick het water in kon vallen. Er waren nagenoeg geen golven – dat maakt het maken van split-levelfoto’s een stuk makkelijker.

Om het verschil in lichtsterkte onder en boven water te compenseren heb ik twee flitsers gebruikt die ruim onder de camera en ver achter het onderwaterhuis hangen. En dan is het een paar keer proberen totdat de duiker en boot ongeveer de juiste positie ten opzichte van elkaar hebben. Een kind kan de was doen.

Apparatuur en instellingen

Nikon D850 full-frame camera met de Nikor 8-15mm lens
Sea&Sea behuizing
2x Sea&Sea YS250 flitsers
Instellingen: 1/80, f16, ISO800

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief