Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Reizen

Speeltuin

Er is meer in False Bay dan alleen haaien! Vandaag mag ik met de zeehonden spelen of misschien kan ik beter zeggen, de zeehonden spelen met mij.

A dream comes true….ik ben wel eerder een zeehond onder water tegengekomen, maar die schoot dan langs me heen en weg was hij weer. Hier in False Bay is een rots met een zeehondenkolonie en daar gaan we duiken!

Al van verre zien we dat het er een drukte van jewelste is, met zeehonden dan. Andere duikers zijn er niet. We worden vlak bij de rots gedropt en als ik me achterover van de boot laat vallen, heb ik meteen een stel zeehonden om heen. Hoe bedoel je nieuwsgierig?

_dsc2317Samen met Karin daal ik af naar een metertje of vijf en zwemmen we iets dichter naar de rots toe. Er is geen doorkomen aan. Continu maken de dieren vlak voor ons de vreemdste buitelingen in het water. Ze schieten voorbij. Geen idee hoe het hier met de voorrangsregels zit, maar het gaat elke keer goed.

Ik probeer een goed plekje te vinden om te filmen. Lastig want er staat een flinke deining en elke goede plek, daar zit al een zeehond. Bang voor de lens zijn ze niet want ze komen rustig tegen de camera aan zitten, zodat het beeld even helemaal donker is. Bang zijn ze überhaupt niet, ik ben gewoon hun speeltje… en weer hapt er één in mijn vinnen.
Eigenlijk is het best wel iets om jaloers op te zijn… ik zie zelden duikers – myself included – die zich zo elegant door het water bewegen en die met zo veel gemak koprollen maken onder water. Een nieuwe specialty?

Trouwens, voor de enkeling die niets met zeehonden heeft, het rif in het 12 graden koude water is heel kleurrijk. In de spaarzame momenten dat ik iets anders dan zeehonden kan zien, ontdek ik grote zeedahlia’s, sponzen, naaktslakjes en vooral heel veel zee-egels. Er is dus meer! Alleen daar ging het vandaag even niet om…

Foto’s: Karin Brussaard

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief