Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Sofia Albertina wrak – Het verhaal achter de foto

Rob Aarsen, die in juli bij ons ‘in beeld’ was, fotografeerde tijdens het maken van een reportage voor het blad Onderwatersport het wrak van de Sofia Albertina. De foto stamt nog uit Robs analoge periode en dat betekent extra moeilijke condities. Wat er allemaal bij kwam kijken, vertelt hij zelf. 

In mijn portfolio kon je het al lezen, ik ben geen wedstrijdfotograaf. Maar als ik voor het blad Onderwatersport op reportage ga, moet ik ook in een keer met een goede serie foto’s thuiskomen. Deze foto is van een archeologisch onderzoek op de Sofia Albertina, een Zweeds oorlogsschip dat voor de kust van Texel in de Noordzee is vergaan. De diepte was 24 meter, het zicht was bij vlagen minder dan een meter.

De foto komt nog uit mijn analoge tijd, dus ter plekke bijsturen was er niet bij. Ik heb de foto gemaakt met de Nikon 801s camera met daarop een Sigma 14mm lens en een Sea&Sea YS350 flitser in de hand, en met een rolletje Fuji Velvia 400 film.

De hand van de duiker rust op een zogenaamde ‘kneppelkogel’, een deel van het schip dat is gemaakt om de tuigage te vernielen.

Rob Aarsen was in juli ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en bekijk nog een ‘verhaal achter de foto’:

Analoge Spaanse danseres

U-Boat Worx

Murene versus domepoort

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief