Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Stefaan van Hoof – Snotolfje en sepia’s

Terwijl de sepia’s het nog druk hebben met het voortbrengen van een nieuwe generatie, zijn de snotolven daar al klaar mee. De jonge exemplaren zijn voor de goede waarnemer te ontdekken op het wier en Stefaan van Hoof wist zowel de sepia’s als de snotolfjes op de gevoelige plaat vast te leggen.

Onze wekelijkse duiktrip komt er aan, wegens het goede weer besluiten we om 2 duiken te doen.

De parking staat al meer dan vol om 09:00u, we wisten dat we niet alleen zouden zijn maar zo vol hadden we op dit uur nog niet verwacht. Nog wat kletsen en rustig optuigen.

We gaan op zoek naar de sepia’s want die heb ik dit jaar nog niet gezien en ze moeten er zijn al hebben we de laatste weken enkel lege stokken gezien. Eerst richting platform en het zicht is onlangs de drukte toch redelijk goed hier. Met drie is wat lastig naast elkaar dus besluit ik de binnenkant te nemen en mijn buddy’s aan de buitenkant te laten op zoek naar klein leven.

Plotseling valt mijn oog op een klein visje. De snotolf, wat een prachtig exemplaar en vermits we geen volwassenen hebben gezien dit jaar is mijn duik al geslaagd. Enkele foto’s nemen en dan mijn buddy’s erbij halen. Gelukkig is het visje niet ver verplaatst zodat ook zij kunnen genieten van dit prachtige ukje.

 

IMG_5186-50793

IMG_5184-50793

Vijf minuten later verdwijnt het visje buiten zicht ergens onderaan en duiken we verder op zoek naar de sepia’s.

Het hele eind van stok naar stok maar enkel lege stekken, geen eieren te zien en dus na 40 minuten draaien we terug.

Plotseling spot Hugo een sepia in de diepte en rustig zwemmen we die richting uit. Hij is snel weg maar we zoeken nog even verder en hier zijn ze dan. 2 prachtige exemplaren die ons rustig laten naderen, aan de stokken zit nog een derde exemplaar eitjes te plaatsen. Hier kwamen we voor. Na een kwartiertje genieten moeten we door want de koude en de luchtvoorraad van Hugo bepalen dat we de duik moeten gaan afronden. Onderweg terug naar de trap komen we nog een eenzame sepia tegen maar laten deze rustig doen.

IMG_5194-50793

IMG_5191-50793

Na wat opwarmen en eten doen we een tweede duik maar helaas vinden we ze niet meer terug.

Het was toch een geslaagde duikdag met een snotolf en 5 sepia’s. Op naar de volgende ontmoetingen.

IMG_5224-50793

2 reacties

  1. Avatar

    Ik lees alleen maar verhalen van mensen die zich rotzoeken naar sepias maar ze niet vinden. En jij ziet er gewoon meerdere en ook die kleine snotolfjes. Echt geluk hebben (of goed kunnen zoeken).

    REAGEREN
  2. Avatar

    Bedankt voor je reactie, ik hoop een beetje van beiden.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief