Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen / Snorkelen / Snorkelen op reis

Snorkelen op La Palma

La Palma kent een aantal mooie snorkelplaatsen, die ook nog eens goed bereikbaar zijn. Pak je bril en vinnen en ga op ontdekkingstocht!

Zo veel te zien

Wat kun je onder water zien rond dit Canarische eiland? De bodem bestaat uit lavasteen of zwart zand en dat is schitterend voor het snorkelen. Papegaaivissen, trompetvissen en pauwlipvissen zwemmen rond de structuren op de bodem. Je ontdekt er je zee-egels, krabben, zeekomkommers, zeesterren en misschien zelfs een van de grote roggen. Tussen de rotsen zie je misschien wel een murene of octopus. Kijk goed om je heen want in het blauw zwemmen ook barracuda’s en sepia’s langs. Kortom, er is hier genoeg te zien onder water!

Wat heb je nodig ?

Als je bij La Palma gaat snorkelen, draag dan vinnen met ene open hiel in combinatie met duikschoenen of waterschoenen. Je loopt bij alle snorkelplaatsen over een vrij ruwe ondergrond het water in – schoentjes zijn dan ook onmisbaar. Doe de vinnen pas aan als je de branding bent gepasseerd. Ook al zijn de golven niet hoog, de kracht van het water kan verrassend zijn. Als je met twee personen gaat snorkelen, is het verstandig elkaar vast te houden terwijl je door de branding loopt.

Foto: René Weterings
Foto: René Weterings.

Omstandigheden

Op de meeste snorkelplaatsen staat nauwelijks stroming. Ten zuiden van het eiland kan er iets meer stroming staan. Als dat zo is, ga dan niet te ver uit de kant en houd goed in de gaten waar je bent.

Als de golven te hoog zijn, kun je beter ergens anders gaan snorkelen. Aan de andere kant van het eiland zal het een stuk rustiger zijn – veel leuker als je gaat snorkelen!
Met een watertemperatuur tussen de 19 en 24 graden kun je het hele jaar door snorkelen op La Palma.

Noordoosten

In het noordoosten van La Palma vind je de snorkelplaatsen La Fajana, Puerto de Talavera en Puerto Espindola. Puerto de Talavera is alleen geschikt om te snorkelen in de maanden augustus, september en oktober – dan is de zee rustig. Dit is niet alleen een mooie snorkelplaats, maar in de rotswand om de baai heen zijn huisjes gebouwd die voor een bijzondere sfeer zorgen. Bij La Fajana vind je drie natuurlijke zwembaden die met loopbruggen zijn verbonden. In deze waterbekkens kun je leuk snorkelen, maar als de zee rustig is kun je ook erbuiten in zee snorkelen.
In de directe omgeving zijn verschillende restaurants – een prima plek om met het hele gezin een dagje door te brengen.

Zuidwesten

In het zuidwesten van het eiland bevinden zich de snorkelplaatsen Malpique, Punta Larga en El Zamora. Het brede strand van La Zamora ligt in het mariene reservaat en vissen is daar dan ook verboden. Dat is goed te zien aan de aantallen en formaten van de vissen. Het strand van zwart zand is omgeven door hoge rotsen. Aan de andere kant van de hoge rots bevindt zich het kleine strandje van Playa Chica waar veel gesurft wordt.

Ook in het westen en oosten van het eiland zijn verschillende snorkelplaatsen. Vraag lokaal naar de beste plekken én de omstandigheden. Is de zee te wild, kies dan een andere plek. Niet alleen leuker, maar ook veiliger!

Foto: René Weterings.
Foto: René Weterings.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief