Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Snoeken tellen!

Op zondag 4 juni gaan we in het kader van de Dutch Caribbean Shark Week – bij gebrek aan haaien in zoet water! – snoeken tellen in Vinkeveen. Doe je mee?

Wie kan er nou ooit genoeg krijgen van haaien in het wild zien? Helaas is het lastig echte haaien te vinden in de zoete wateren van Nederland. Gelukkig hebben wij onze eigen ‘zoetwaterhaai’… de snoek! Deze prachtige jager is te vinden bijna alle wateren binnen onze dijken, waaronder ook de Vinkeveense Plassen. De snoek paart altijd vroeg in de lente, wat betekent dat er in juni een hoop baby-snoeken zouden moeten rondzwemmen. Als onderdeel van de Dutch Caribbean Shark Week 2017 gaan we daarom, in samenwerking met  Scuba-Academie, DuikeninBeeld, Project Baseline Vinkeveen en hopelijk met jou, proberen een indruk te krijgen van de snoekpopulatie in de Vinkeveense Plassen. 

Hiervoor zullen we op 4 juni 2017 afreizen naar ScubaAcademie te Vinkeveen, vanaf waar alle deelnemers ’s middags met boten naar Eiland 8 zullen worden gebracht. Hier zullen we ons installeren en kunnen we te water gaan om de snoeken te gaan tellen en fotograferen. Er zal informatie zijn over hoe een snoek het best te vinden is. Uiteraard zal er ook veel informatie zijn over haaien, Dutch Caribbean Shark Week 2017 en Save Our Sharks NL . Als je alvast meer informatie wilt, ziewww.saveoursharks.nl of het overkoepelende FB-evenement. 

Nadat we zoveel mogelijk snoeken hebben gevonden en een lekker kleurtje hebben gekregen, gaan we terug naar ScubaAcademie. Hier zal er de mogelijkheid zijn om de dag af te sluiten met een barbecue (€ 17,50), waar wij ook allemaal bij aanwezig zullen zijn. 

Belangrijk!
Deelname is gratis en zaken als water en frisdrank zullen aanwezig aan. Gezien de voorzieningen op Eiland 8 erg beperkt zijn, zullen eten/snacks/warme dranken zelf meegenomen moeten worden. Ook zul je zelf voor duikmateriaal, tanks etc. moeten zorgen. Als je spullen wilt huren en/of tanks wilt laten vullen, kun je dat bijvoorbeeld via ScubaAcademie regelen. Het duiken zal zonder begeleiding plaatsvinden, maar we zorgen wel dat er voor iedereen een buddy is. 

Aanmelden
Wil je hierbij zijn? Meld je dan aan door middel van een mailtje naar info@saveoursharks.nl. Hier graag in vermelden met hoeveel mensen je deel wilt nemen, of je ook mee wilt doen met de barbecue en wat je contactgegevens zijn. Op deze manier weten wij waar we op kunnen rekenen en kunnen we ervoor zorgen dat alles zo soepel mogelijk verloopt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief