Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk van den Bergh – Snoek, karper, zeelt, baars, paling, wat wil je nog meer zien?

In Zeeland  zijn er verschillende duikreporters met een huisrif. Maar ook duikreporter Dirk heeft een huisrif in België. En wat voor één!


Datum:  28 juli 2016
Duiklocatie: Put van Ekeren

duikreport-call-to-action-350x85

Weer eens twee duikjes gemaakt in wat ik zo ongeveer wel mag zeggen “mijn huisrif”! Welgeteld 7,1 km rijden en ik ben er!

koppen-38832
Op facebook zag ik een buddyvraag van Pierre Spirlet. Eigenlijk wou ik daags na het behalen van mijn brevet basis Nitrox even wat uitblazen, maar je weet hoe dat gaat hé als je verslaafd bent aan het duiken …

buste-38832
Afgesproken om 11.30 uur. Bewolkt weer en zo te zien zicht niet zo denderend … Duikplan nr 1: de beelden opzoeken en registreren op hoeveel graden het “vogeldrinkbakje” ligt t.o.v. het zeepaardje … Daarna een heel eind de rand van de grote put gevolgd en langs de oever terug. We hadden allebei onze decoboei bij om daar op het einde van de duik een oefening mee te doen, maar vermits we zo ver waren gezwommen liet mijn luchtvoorraad dat niet meer toe. Duiktijd 72 minuten, max diepte 9 m.

2016-07-28 Put van Ekeren met Pierre-38832
Duikplan nr 2: op zoek naar de amphoor en dan aan de overkant op zoek naar karpers. De amphoor vonden we zonder problemen, dan tussen de grote en kleine put naar de overkant en zo naar de Oostelijke trap. We zagen verschillende karpers. Pierre zag de albino kaper, ik niet. Ik zag een grote paling, Pierre niet. Achteraf bleek ook dat ik een zeelt gefilmd heb, denkende dat het ook een karper was (met dank aan Bart Holvoet voor de reactie!).

paling-38832
Ook nu was het plan om de oefening met de decoboei te doen, maar een kuitkramp van Pierre maakte vroegtijdig een eind aan onze duik. Dat zal je leren Pierre om mij zo ver mee te sleuren! Duiktijd 58 minuten, max diepte 7,6 m. Maar … weeral een reden om snel terug te keren naar deze toch wel prachtige zoetwaterplas!

Opglet voor wie zin heeft gekregen om hier ook eens naartoe te trekken: eerst een dag- of permanente vergunning aanvragen bij AVOS!

Dit bericht delen

Dirk Van den Bergh

Ik duik sinds 2014 en ben ondertussen 4* - Master Scuba Duiker en behaalde het brevet van Self Sufficient Diver. Master voel ik me echter helemaal niet: elke duik is een nieuwe belevenis én leerschool! Laat ons het maar houden op duiker met voldoende ervaring ... Van in het begin nam ik de videocamera mee onder water en van elke duik maak ik een kort filmpje (en reportage), om dan op het einde van het seizoen een compilatiefilm te maken met de mooiste beelden. Ik kan elke dag duiken, dus als er iemand eens een buddy nodig heeft, laat maar weten!