Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Snelle toegang op Curaçao

Hato Airport, het internationale vliegveld van Curaçao, heeft zes state-of-the-art eGates in gebruik genomen. In combinatie met de online ED-kaart begint je vakantie op Curaçao nu nog eerder.
Egates_CuraçaoBij de eGates kan je automatisch je paspoort laten controleren. Dit kan als je ouder bent dan 18 jaar en in het bezit bent van een geldig Nederlands of Europees, Canadees of Amerikaans paspoort met een chip. Er staan zes eGates in de aankomsthal en twee eGates in de vertrekhal van het vliegveld. Het innovatieve systeem scant in een paar seconden je paspoort en controleert de gegevens met je ED-kaart. Zo hoef je niet lang te wachten voordat je vakantie kan gaan vieren of wanneer je juist naar huis toe gaat.

Online ED-kaart invullen voor vertrek
Voordat je vertrekt naar Curaçao is het belangrijk dat je online de ED-kaart in te vullen. Deze ED-kaart is gekoppeld aan het Border Management System van de Curaçaose Immigratiedienst. Waar normaal een medewerker je paspoort controleerde en dit vergeleek met de informatie op de ED-kaart, kan dit nu via de eGates. Wanneer alles klopt, opent de poort van de eGate zich en kun je het land in.

Dit bericht delen

Avatar
Redactie DuikeninBeeld

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Mail ons op redactie@duikeninbeeld.tv.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *