Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Goof van Rijswijk – Slecht zicht

Goof neemt een koude duik in het Grevelingenmeer en hoopt op iets bijzonders. Maar of dat ook zo uitpakt is nog maar de vraag. Lees zijn verhaal en bekijk zijn foto’s.


Datum: 15-2-2017 
Duiklocatie: Nieuwe Kerkweg Den Osse

duikreport-call-to-action-350x85

Deze woensdag gaat ook Cornelis met mij en René mee en we hebben afgesproken dat we naar Den Osse, locatie Nieuwe Kerkweg, gaan omdat daar een paar nestjes van de Zeedonderpad zitten en Cornelis dit seizoen nog geen nestje heeft gezien.

Goof_van_Rijswijk_15-2-2017_2080008-46880

We rijden weg net na zessen in de avond richting de parkeerplaats in Raamsdonksveer waar René zich bij ons zal voegen. Ik rijd met mijn Transporter bus omdat 3 uitrustingen en camera’s niet in een gewone auto passen.. Een uurtje later, lekker geouwehoerd onderweg natuurlijk, zijn we aangekomen op de parkeerplaats bij het Grevelingenmeer. Er staat nog een auto en die duikers zijn zich aan het omkleden in het gebouw en René herkent de stem van Marco Reijnen en zijn buddy. Na nog meer geouwehoerd te hebben en gelachen wordt het toch echt tijd om het koude Grevelingenwater op te gaan zoeken. Ik heb, ambitieus gedacht, de groothoeklens erop staan en René zelfs de fisheye, in het donker! De hoop op een goede foto van de zeehond van vorige week is volop aanwezig.

Goof_van_Rijswijk_15-2-2017_2080035-46880

Na het sportieve klimmetje tegen de dijktrap op, zie ik René al in het water liggen en ik hoor hem brommen over het slechte zicht. Cornelis en ik trekken onze vinnen aan en duiken onder, gadver het is echt slecht zicht zeg. Melkachtig wit en nog geen meter zicht. Ik zou proberen om Cornelis het nestje te laten zien en zwem op mijn kompas naar de oude zeedijk. Daar aangekomen ben ik hem natuurlijk weer kwijt geraakt en kijk even boven om er zeker van te zijn dat ik op de juiste plaats zoek. Dat blijkt zo te zijn en zoek onder water het nest op wat uiteraard niet lukt door het baggerzicht. Dan maar over de dijk en hopen dat het daar beter wordt, maar helaas niet. Het is een metertje en ook erg “stoffig”, door mijn lenskeuze valt er weinig te genieten. Dan schiet mij te binnen dat die zeehond ook in dit water zwemt, René op pad is met zijn fisheye in combinatie met rukzicht en ik ken hem goed genoeg om te weten dat hij er al uit is en ik heb de sleutel van de auto. Dan ga ik er ook maar uit want hier onder water is toch niks te beleven. We duiken niet samen maar zijn wel buddy’s natuurlijk.

Goof_van_Rijswijk_15-2-2017_2080019-46880

Bij de parkeerplaats aangekomen, klopt mijn vermoeden. Ook Cornelis komt al vrij snel uit het water, en dat wil wat zeggen. Als die voor een uur uit het water komt is er echt niks te beleven. Maar goed, we ouwehoeren weer verder, eten een slagroombol en rijden weer naar huis. Gelukkig gebeuren dit soort duiken niet te vaak en kijken we weer uit naar volgende week. En hopen dat de temperatuur weer een beetje gaat stijgen want het zeewater was toch nog maar 3 graden……..best koud wel.

Goof_van_Rijswijk_15-2-2017_2080037-46880

(Foto’s zijn van een week eerder genomen met de 60 mm macrolens en sommige met de +10 Subsee)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief