Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Natuur / Nieuws

Sjuul (10) beschermt het koraal

Ook Nederland kent tropisch koraal? Waar?In het Caribische deel van Nederland Bonaire, Saba en Sint Eustatius. En het Wereld Natuur Fonds (WNF) wil dat mooie en o zo belangrijke koraal beschermen. Daarvoor heeft het WNF de hulp ingeroepen van de WNF Rangers.

Zo’n WNF Ranger is Sjuul. Tien jaar oud en nu al natuurbeschermer. Zoals ze zelf zegt, is ze een echte WNF Ranger en zet ze zich maar al te graag in voor het koraal. Dus ook voor het koraal want ‘dat is heel mooi en moet zo blijven!’

stripZe aarzelde geen moment toen het WNF de actie voor bescherming van het koraal startte. «Ik zag de actie en ik maak wel vaker strips en toen dacht ik: ik maak gewoon een strip voor het koraal, dat vinden de mensen leuk en dat is goed voor de actie.

Zo gezegd, zo gedaan en het resultaat mag er wezen! Het is niet alleen bij de strip gebleven. Ze heeft ook geld ingezameld om het koraal te beschermen. Maar liefst 60 euro!

Wil jij ook het Nederlandse koraal beschermen en een leuke actie bedenken, kijk dan eens op de website van de WNF-Rangerclub. Daar staat hoe je kunt meedoen.

str

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief