Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Duiken

Simply Statia

Simpelheid troef en dat begon hier vroeger al toen er namen aan delen van het eiland werden gegeven.

British-fleet-at-Statia_-anonymous-artistDe vulkaan die het eiland domineert, noemden ze vanwege de krater Kuil (later verbasterd tot het Engelse Quill). Oranjestad, veel simpeler kan het niet, werd opgesplitst in een Bovenstad en de aan het lagere strand gelegen Benedenstad. Het natuurgebied in het hoger gelegen noorden van het eiland noemden ze voor het gemak maar boven. Het bergje net voor Boven, heet Bergje, de ronde heuvel net voor de vulkaan heet Round Hill. Op fort de Windt staat altijd een stevige bries en ga zo maar door.

 

 

Blog_Linda_Simply_Statia_2
Deze heerlijke simpelheid vind je nu nog steeds. De eigenaar van het lokale restaurant Franky’s heet natuurlijk Franky en een menukaart heeft hij niet. Wel kip en vis. ‘Both good’ aldus Franky. Plastic stoelen op Franky’s terras – ‘deze roesten niet’. Ook de supermarkten hebben lokaal namen gekregen om het leven simpeler te maken, de Banden-Chinees verkoopt ook autobanden en de AH-Chinees heeft veel keuze. De allermooiste is denk ik wel de Gumbo-limbo boom vanwege rode vervelde bast noemen we die hier Toeristenboom.

Ook onder water hebben we het simpel gehouden, Double Wreck zijn de overblijfselen van twee oude wrakken en Triple Wreck drie. En wat betreft onszelf…morgen slippertjes aan en lekker duiken. Wat kan het leven toch heerlijk simpel zijn!

Mike-marieke

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief