Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Shaun the sheep – Het verhaal achter de foto

Sandra Boerlage is fan van macrofotografie. Dankzij de duikgids deed ze een nieuwe vondst, maar dat leverde meteen ook een uitdaging op.

Bij het maken van deze foto was ik echt super enthousiast. Ik had al heel wat kleine wezentjes gezien onder water, maar deze had ik nog niet van mijn lijstje af kunnen strepen – tot ik de Photo Experience in de Filipijnen deed in 2017. Macrofotografie is echt favoriet bij mij en tijdens verschillende buitenlandse reizen ben ik hier alleen maar enthousiaster over geworden. Foto’s zag ik wel eens in tijdschriften en dan dacht ik : “oh dat zou ik ook weleens willen zien”. Met daarbij het idee dat het onderwerp groter was dan het in werkelijk is.

Zo heb ik vele verschillende slakken in verschillende maten al voor mijn lens gehad. Maar Shaun the sheep was ik nog steeds niet tegengekomen. In de Filipijnen dook ik uiteindelijk op een stek waarbij hij volgens de gids zeker zou zitten: “Deze kun je straks van je lijstje afstrepen.” Binnen enkele minuten na de afdaling kon ik mijn geluk niet op toen de gids mij een schattig klein speldenknopje van een slak aanwees. In mijn enthousiasme kon ik nog net voorkomen dat hij in een wolkje stof terecht kwam. Ik heb het beestje in alle gemak op de foto kunnen zetten. Al was het eerst wel even zoeken waar nu exact zijn kopje zat en zijn kont zeg maar.

Sandra Boerlage was in september 2020 ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en kijk nog een ‘verhaal achter de foto’:

Het verhaal achter de foto

Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief