Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Serpent-foto’s bekroond

In september organiseerde De Kabbelaar voor de eerste maal de ‘Le Serpent’-wedstrijd voor iedereen die fotografeert. De winnaars werden eind oktober bekendgemaakt. Hier zie je hun foto’s.

Op 24 en 25 september organiseerde De Kabbelaar voor de eerste maal de ‘Le Serpent’ onderwaterfotografiewedstrijd.

Het 60 meter lange betonnen wrak Le Serpent is op 8 juli tot zinken gebracht op duiklocatie Haven van Scharrendijke. Een uniek project in Nederland. Inmiddels is er al enige begroeiing waargenomen op het wrak. En dat nodigt uit tot fotograferen!

De winnaars werden eind oktober bekendgemaakt in Duikcentrum De Kabbelaar. De jury bestond uit voorzitter Rinie Luykx, Karin Brussaard en Rudi Brocken. Bastian Mathijsen reikte de prijzen uit.

Categorie Amateurs:
1. Dirk Dael
2. Lap Chi Tang
3. Frank Mispoulier

Ook werd in deze categorie een originaliteitsprijs uitgereikt aan Dirk Dael.

Categorie Pro’s:
1. Casper Douma
2. Erik Burgers
3. Sander Kik

De wedstrijd krijgt zeker een vervolg en wordt zelfs uitgebreid. Volgend jaar liggen er 3 wrakken. De twee al aanwezige wrakken en een nog nieuw af te zinken wrak dat komt te liggen op de plaats die was voorbestemd voor de Le Serpent. De naam van de wedstrijd wordt dan ook aangepast – Fotowedstrijd duikwrakken Scharendijke.

De data voor volgend jaar zijn 21, 22 en 23 september 2012. Een bekende Nederlandse onderwaterfotograaf geeft op vrijdagavond de aftrap met een een workshop wrakfotografie.

Klik voor alle winnende foto’s.

Foto: Dirk Dael

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief