Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Harry Brummelhuis – Sepiola’s , kwallen en meer

Sepiola’s spreken bij veel duikers tot de verbeelding. Met name in de zomerperiode zijn de kleine inktvisjes op de zandbodem te vinden. Harry Brummelhuis filmt een sepiola die zijn lamp erg aantrekkelijk vindt.

Op vrijdag met buddy Brian al op tijd weg naar de Bergse Diepsluis.  Hopelijk zien we er sepia’s.  Het is voor een aantal van ons ook het praktijkweekend “onderwaterbiologie”.  Ik heb zelf twee theorielessen mogen geven.

Het is lekker rustig op de parkeerplaats , zo tegen het middaguur.  Op de plas ervoor ook veel watervogels. Tegenwoordig heb ik daar ook veel belangstelling voor.  Een hobby die ik met met vrouw kan delen.

Maar nu even niet. Onderwater is het op de diepte van de sepiastokken erg stoffig. Hoe zou dat nu komen??  We hebben ook geen sepia’s gezien.

Na de duik naar ons huisje in Renesse.  Even wat eten.  Om 21.00 uur willen we bij het Koepeltje zijn. Het schemert dan al.
We wachten nog even tot het donker is. Behalve de  8 personen van ons clubje is er niemand.

Het is een stukje lopen om de haven heen. Brian moet ook nog een navigatie opdracht doen. Dat komt goed uit.

Na de duik inventariseren wat we gezien hebben. De cursisten moeten de opdracht biologie nog na bespreken.
De sepiola’s spraken het meest tot de verbeelding. Maar ze moeten ook uit kunnen leggen waarom ze in het wier ook de groene wierslak tegengekomen waren.

De volgende dag staan de Zeelandbrug en Den Osse Haven op het programma. De laatstgenoemde vooral omdat het bij de Kerkweg erg druk was.

Zaterdagavond uit eten en daarna nog even een drankje.  Op zondag zijn Brian en ik de enige die ter afsluiting nog een duikje maken bij Zoetersbout. De lastige in -en uitstap bij laag water nemen we maar voor lief.

Ik laat het aan de verantwoordelijke instructeur over om de opdrachten biologie te beoordelen.

Het bijgaande filmpje laat een selectie zien van het onderwaterleven dat we tegengekomen zijn.

 

 

Dit bericht delen

Harry Brummelhuis

Getrouwd met Laura. Docent bij AOC Oost. Fervent duiker . Maak ook onderwaterfoto's en -films, waarbij sfeer belangrijker is dan technische perfectie.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *