Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Bert Peters – Sepia gespot in de Oosterschelde

De eerste exemplaren zijn gezien, nu maar hopen dat alle broertjes en zusjes snel volgen! Bert Peters filmde één van de eerste sepia’s, bij de Bergse Diepsluis.

Vandaag een dagje vrij. Het is wisselvallig weer: zon,regen en hagel. Ik besluit toch richting Zeeland te gaan.
Via de sociale media zag ik dat er al sepia`s gespot waren bij de Zeelandbrug en in Sint Annaland.
Ik ben eigenwijs, toch naar Bergse Diepsluis gereden. Het weer valt mee, het zonnetje schijnt volop, en de parkeerplaats is tot mijn verbazing helemaal leeg.

Mijn set opgebouwd en ik zet koers richting de waterkant. Het zicht lijkt goed maar eenmaal in het water valt het tegen: De bloei zit erin. Ik ga op zoek naar de sepia stokken: ik krijg ze uitendelijk in het vizier en ze lijken leeg. Ik kijk echter nog eens goed en zie een paar sepia eitjes hangen. Als er eitjes zijn kan de sepia nooit ver weg ziijn, dus ik blijf even bij de stokken hangen. En jawel, ik zie iets aankomen in de verte: Een SEPIA! Deze ging verder met eitjes afzetten. Ik heb dus enorme mazzel en kan mooie opnames maken. Veel kijkplezier.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief