Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Sea Shepherd staakt fysieke jacht op Japanse walvisvaarders

Sea Shepherd heeft laten weten dat de organisatie geen schepen meer zal inzetten om de Japanners te dwarsbomen in de walvisjacht.

Oprichter Paul Watson maakte dit maandag terugkijkend op 12 jaar acties tegen de walvisslachting bekend op de mondiale website van Sea Shepherd. Dit betekent overigens niet dat de organisatie haar strijd tegen de Japanse walvisvaarders zal staken.

Sea Shepherd heeft in 12 jaar tijd wereldwijd de aandacht weten te vestigen op praktijken die daarvoor niet bij het grote publiek bekend waren. In haar strijd heeft de organisatie weinig middelen geschuwd en gevaren getrotseerd om de Japanners te weerhouden van de slachtpartijen. Inmiddels hebben de Japanners echter het werkgebied verdubbeld en hun strategie gewijzigd. Paul Watson: «We hebben ontdekt dat Japan zelfs militaire ondersteuning bieden aan de walvisvaarders en via satelliet ons in de gaten houden. Zo kunnen ze ons altijd mijden.» Voor Sea Shepherd is het onhaalbaar om tegen deze militaire power te vechten. «Japan heeft zelfs gesteld zijn om militairen mee te sturen om de walvisjacht te beschermen en Sea Shepherd te stoppen.»

Sea Shepherd zal onverminderd, maar op andere manieren de illegale walvisvangst  proberen te stoppen, waar dan ook ter wereld. Het niet sturen van schepen is een verandering van tactiek, geen kwestie van opgeven.

Lees hier de volledige tekst.

Dit bericht delen

Redactie DuikeninBeeld

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Mail ons op redactie@duikeninbeeld.tv.

1 reactie

  1. Triest

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *