Inloggen

Wachtwoord vergeten?

SCUBAPRO introduceert nieuwe carbon ademautomaat

Scubapro zet traditie van innovatie voort met de nieuwe MK19 EVO BT/G260 CARBON BT ademautomaat – modern, lichtgewicht, duurzaam en het toppunt van technische voortreffelijkheid.

De nieuwe automaat bestaat uit SCUBAPRO’s nieuwe gebalanceerde eerste trap met membraan, de MK19 EVO BT, die is afgewerkt met een speciale en uitermate sterke Black Tech-coating, en de vernieuwde versie van SCUBAPRO’s populairste tweede trap voor techduikers, de G260, die een lichtgewicht maar uitermate sterke deksel van carbon heeft.

“De MK19 EVO BT/G260 Carbon BT is een robuuste, betrouwbare en prachtige ademautomaat waarop je onder alle duikomstandigheden en bij elke watertemperatuur kunt vertrouwen,” vertelt Joe Stella, Group Vice President bij SCUBAPRO. “Een geweldige ademautomaat voor enthousiaste en professionele duikers die hoge prestaties onder moeilijke omstandigheden weten te waarderen.” De uitbreiding met een axiale lagedrukpoort kan ook technische duikers die een specifieke configuratie in gedachten hebben, aanspreken. Stella vervolgt:  “De MK19 EVO BT/G260 Carbon BT valt op door design en prestaties en is dan ook een fantastische uitbreiding van SCUBAPRO’s iconische lijn ademautomaten voor duikers.”

Technisch hoogstandje

De nieuwe MK19 EVO BT is een SCUBAPRO eerste trap uit het topsegment en volledig afgedicht. Door dit technische hoogstandje presteert de nieuwe eerste trap in koud water nog beter dan de MK17 EVO. De draaiende kop heeft de MK19 EVO BT afgekeken van de MK25 EVO – met vier HighFlow lagedrukpoorten plus één axiale Super High-Flow lagedrukslang kunnen de slangen optimaal worden aangesloten. De MK19 EVO BT is volledig afgeschermd van de elementen. Dit draagt bij aan een probleemloze werking, hoe koud het water ook is en hoeveel slib er ook in zit. Het is dan ook de allerbeste eerste trap in zijn klasse voor koud water en ongenadige duikomstandigheden.

Buitengewoon sterk

Met zijn grote membraan, inwendige metalen componenten en hi-flow uitademstuk reageert de G260 Carbon BT buitengewoon snel bij inademing, is de luchtopbrengst nog groter en is hij vorstbestendig. En met de nieuwe deksel van carbon is deze tweede trap nu nog sterker en kan hij nog beter tegen een stootje. Carbon is licht van gewicht en buitengewoon sterk. Vallen of stoten, dit materiaal komt er zonder schade vanaf.

Ultieme bescherming

De metalen delen van de MK19 EVO BT en de G260 Carbon BT zijn voorzien van een eersteklas Black Tech DLC (Diamond-Like Carbon) coating. Deze high-end coating geeft het systeem niet alleen technische look, maar beschermt het ook tegen de schadelijke invloeden van zout water en corrosie.

  • Dankzij het gebruik van lichtgewicht carbon weegt de ademautomaat 24 gram minder dan met de standaard G260
  • Nog beter bestendig tegen bevriezen vanwege de metalen inwendige componenten en de volledig afgedichte eerste trap met droge kamer
  • Handige draaibare kop op de eerste trap zodat techduikers de slangen optimaal kunnen aansluiten
  • Dankzij het grote huis en membraan reageert de tweede trap bij inademing snel, hoe de duiker ook in het water ligt
  • Met de knop voor het instellen van de ademhalingsweerstand kan de luchtstroming worden afgestemd op veranderende diepten
  • De VIVA ‘dive/pre-dive’ hendel voorkomt blazen in koud water of bij gebruik als octopus
  • De Superflow-slang heeft een extra grote diameter zodat er bij inademing meer lucht wordt aangevoerd
  • De High Flow-uitlaatklep verhoogt het ademhalingscomfort – uitademen kost nog minder moeite
  • Handige grote waterloosknop
  • Orthodontisch gevormd mondstuk maakt het duiken heel de dag comfortabel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief