Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Sandra Boerlage – Tussendagje op het EK

De wedstrijddagen van het EK Onderwaterfotografie zitten erop, de jury buigt zich over de beelden. Sandra en Rian gaan samen met de andere deelnemers Madeira boven water ontdekken.

Na de leuke en vermoeiende duikdagen was het nog even vroeg opstaan voor een rondleiding door Madeira. Met een groot deel van de duikers zaten we in de bus.

We begonnen de rondleiding bij het vissersdorp Camera de Lobos. Hier lagen verschillende bootjes waar flink aan geklust werd en de een er nog net iets krakkemikkiger uit zag dan de ander. En dan te bedenken dat ze met die soms krakkemikkige bootjes de oceaan op gaan. Door de kleine straatjes hadden ze hun straatverlichting van blik gemaakt, heel apart om te zien. Op naar onze volgende bezichtiging.

We gaan de hoogte in op hele leuke weggetjes, zoals waarvan je weleens leest dat er weer een bus met toeristen de afgrond in is gegaan. Op 594 meter boven de zeespiegel was het eindpunt en hadden we een uitkijkpunt boven de klif met een glazenplaat. Wel even wat anders dan onder water liggen.

Op naar de andere kant van het eiland. Wat een ander gebied qua natuur is, het lijkt veel ruwer en droger. Prachtig uitzicht, waarbij de ruwe zee goed zichtbaar was.

Na een kort bezoek aan het museum in Santa Cruz sloten we de rondleiding af met een lunch in hotel Vila Gale. Heerlijk en goed verzorgd. Terug bij ons eigen hotel hadden we even tijd voor ons zelf en zijn we lekker lui bij het zwembad gaan liggen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief