Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Sandra Boerlage – EK-trainingsduik met hindernissen

Sandra doet samen met assistent Rian voor Nederland mee aan het EK Onderwaterfotografie op Madeira. De eerste trainingsduik ging – net als de aanloop naar het EK – niet zonder slag of stoot, maar wel met veel lachen.

Na een goede nachtrust stonden we redelijk rustig op, hoewel we als 2 echte Hollandse meiden ons op het laatste moment nog moesten haasten om op tijd te zijn voor het busje dat ons naar de duikschool zou brengen.

Hartelijk ontvangen door Pedro en dat deed ons goed. We ontmoetten gelijk Kemir en Cenk van de organisatie. Tijdens de rit naar de eerste duiklocatie hoorden we dat we naar een wrak gingen. Zit je met je fatsoen en een macrolens en geen andere lens of poort mee! Het beste ervan maken en desnoods oefenen met de handsignalen bij het model hangen. Het zou immers onze eerste duik samen worden. De spirit zit er goed in bij ons en dat is het belangrijkste. Aan boord ontmoette we het Italiaanse team ontmoet. Al kletsend en lachend kwamen we aan bij de duikplaats.

Na een rustige afdaling en de nodige OK tekens belandden we in het midden van het wrak. Instellingen in orde maken en dan… EEN NIET WERKENDE LENS!!!! Hoe dan? Terwijl ik al mopperend van alles aan het proberen was, hoorde ik een wild geluid achter me. Ik draai me om en zie Rian vechten met 4 trekkervissen, waarvan 1 haar net te pakken had gehad en letterlijk een zuigzoen met tandafdrukken achterliet op haar hoofd. Gelukkig geen reden om duik af te breken, dus inderdaad posities en handsignalen geoefend. Heel grappig met een macrolens.

Bij de tweede duik hoopten we op een beter resultaat, maar helaas is dit niet gelukt. Maar de lol was er niet minder om. Op naar een nieuwe duik dag en hopelijk zonder trekkervissen.

Sandra Boerlage
Rian Beudeker
Rian Beudeker

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief