Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Sandra Boerlage – De eerste ‘echte’ EK-wedstrijddag

Trainen, oefenen… en dan de eerste van de twee echte wedstrijddagen van het EK Onderwaterfotografie. Sandra en Rian zijn er klaar voor!

Doordat we gister de oefendag gehad hebben, was voor de 1ste duik begon, precies duidelijk wat de bedoeling was. Kaartje formatteren, een opgegeven datum geven en een foto maken.

Op naar onze duikboot voor het optuigen van de spullen. Ditmaal waren de boten wat meer verspreid langs de steiger gaan liggen en hoefden we 1 boot over om in onze eigen boot te belandden.

Met het plan me deze duik volledig op thema en macro te storten gingen we rustig te water op het moment dat dit aangegeven werd door de offical. Door de sfeer op de boot en de rust van het Belgische team ging dit super. Je hoofd onder en genieten van dit moment, met wel wat kriebels voor het feit dat ik niet echt iets geschiktst aan macro vond. Voor categorie thema waren er verschillende zeesterren op de plaat gezet en ook visportret ben ik mee bezig geweest. Pff, waarom zitten die beesten niet stil. Aan boord kon ik 3 categorieën afvinken waar ik wat foto’s van had gemaakt. Dan toch maar mijn groothoek erop voor de tweede duik. En dan was Rian al wat blij dat ze niet zo een opvallend pakje (zie foto) aan hoefde te trekken als model.

Ja en dan lig je onder water elkaar aan te kijken. Wat kunnen we hiervoor gebruiken voor een goed resultaat? De kleine scholen vis die voorbij zwommen, waren nu niet echt bereidwillig om op de plaat te gaan. Naar de baars op 28m dan?? Nee, dan wordt onze bodemtijd wel heel erg kort. Mijn mindset omzetten en experimenteren met de grote rotspartijen die er lagen. Rian wist hierbij haar positie als model goed in te nemen, daar lag het zeker niet aan. Bij het kijken op mijn scherm was de juiste belichting bij mij wel dingetje en dus de nodige worsteling met de flitsers.

En dan ben je daarmee aan het worstelen en komt er een grote tandbaars je richting opzwemmen. Kan een mooi plaatje opleveren,  maar het bleek nog niet zo eenvoudig. En dan moet je ook nog opletten dat je niet boven de 300 foto’s komt, wat voor mij al een uitdaging op zich is. Met tevreden gevoel de eerste dag afgesloten. Na het eten was de gelegenheid om de sd-kaartjes op te pikken en konden we samen de resultaten  bekijken. Best lastig kan ik je vertellen. Categorie thema kon ik hierbij afvinken en morgen had ik voor verbetering op nog 3 andere categorieën.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief