Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken

Ruud de Wild leert duiken én praten

Dinsdag 5 juni presenteert DJ Ruud de Wild zijn radioshow onder water. Daar ging een heel traject aan vooraf – hij en het team moesten leren duiken en hoe komt het geluid boven water? Olga Knijn van Scuba Connection was erbij!

De eerste gesprekken bij de NPO vinden plaats in april van 2017. Het plan om een radioshow onder water te presenteren staat dan in de kinderschoenen. De datum is snel gekozen: 5 juni 2018 – Wereldmilieudag. Wat een dag om aan mee te werken! Met fotografie als hobby hoop je er toch op dat iedereen zuinig met het rif omgaat! En laten we eerlijk zijn het plastic dat er tegenwoordig doorheen gaat, de filmpjes die op social media verschijnen over schildpadden met rietjes in hun neus – ik word er niet vrolijk van!

Cursus

Maar eerst moet Ruud leren duiken. In maart 2018 beginnen we met hem aan het zwembadgedeelte van de Open Water-cursus. Aan zin ontbreekt het niemand – we werken immers naar een waanzinnig goed en groot doel toe! Bij Wobbegong in Amersfoort mogen we gebruikmaken van hun zwembaduren.

Praten onder water

Ondertussen verdiepen Berdi en ik ons in de communicatie. Want het geluid moet naar boven, waar de geluidsmensen van de NPO het kunnen overnemen. Zo komen wij in gesprek met René Huisman van Ocean Reef. Al snel volgen we de factory course van Ocean Reef in Todi. Met de rust waarmee het uitgelegd wordt, krijgen we het systeem snel onder de knie.

Maar niet wij moeten het onder de knie hebben, Ruud en zijn team moeten ermee kunnen werken. Na het afronden van de Open Water-cursus gaan we dan ook meteen door met de Full Face Mask opleiding. Inmiddels is ook onze eigen duikschool Scuba Connection in Naarden opgestart. We hebben nu eigen zwembaduren en kunnen ook terecht bij onze partner Europarcs. Heel handig want die flexibiliteit hebben we nodig – naarmate de uitzending dichterbij komt en het team van De Wild Onder Water steeds drukker met de voorbereidingen bezig is, wordt plannen steeds moeilijker.

Tijdens de eerste test in Emmen valt alles op zijn plek. Blijdschap en opluchting – we krijgen goed geluid boven naar het mengpaneel…

Luister!

We zijn klaar voor de uitzending. Dinsdag 5 juni van 16 tot 18 uur hoor je Ruud de Wild op NPO Radio 2 vanuit het voormalige haaienbassin van het Noorderdierenpark. Hoe bijzonder is dat… een radioshow van onder water tussen de haaientanden met een doel – de luisteraars bewust maken van het milieu! Luister jij ook?

1 reactie

  1. Lachen, ben heel benieuwd.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief