Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Rutger Geerling – Zeelandbrug 27-1-2012

Vroeger had je contactadvertenties. Tegenwoordig is er Facebook voor de betere blind-date. Zo kon het gebeuren dat ik eindelijk eens met Joop S. een afspraak had.

 

Datum: 27 januari 2012

Locatie: Oosterschelde, Zeelandbrug

Vroeger had je contactadvertenties. Tegenwoordig is er Facebook voor de betere blind-date. Zo kon het gebeuren dat ik eindelijk eens met Joop S. een afspraak had. Niet dat we iets geks van plan waren; we zijn beiden gelukkig getrouwd, met huis, zij twee honden, wij twee katten en boompjes genoeg in beider tuinen.

RTEmagicC_Rutger_geerling_DR_zeelandbrug_270112b_01.jpgNee, Joop en ik gingen eindelijk eens het water in. Na een paar keer ruiken en reageren op Facebook lagen we daar dan eindelijk, in het frisse – 5 graden koude – modderwater onder de Zeelandbrug. Een straffe wind had in een paar dagen het zicht weten te reduceren van “goddelijk” tot “letterlijk geen hand voor ogen” maar zoiets mocht de pret niet deren. Zeker zoals ik, zenuwachtig zoals het hoort op een eerste afspraak, met van alles aan het worstelen was: de vinnen, de loodafstelling, of het gebrek er aan en natuurlijk het spelletje “rara, waar ben ik dan? oh naast me”.
RTEmagicC_Rutger_geerling_DR_zeelandbrug_270112a.jpgMaar ja, eindelijk onder water, is zicht iets onbelangrijks. Eenmaal kopje onder begonnen we aan een heerlijke zoektocht naar van alles dat maar wilde opvallen tussen de ruwheid van de Zeelandse bodem. En ja hoor, een piepklein Harlekijnslakje, niet meer dan een vingernagel schoonheid is het geworden. Iets dat waarschijnlijk ook alleen Joop kon vinden in deze condities, waarschijnlijk hadden ze elkaar wel eens ontmoet. Zo gaat dat met onderwaterrelaties. Nou ja, voor mij de foto voor Joop de vondst. Eerlijk zullen we alles delen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief