Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Rustende snotolf – Het verhaal achter de foto

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar het verhaal kan de foto zeker versterken. Eduard Bello vertelt het verhaal achter zijn ‘Rustende snotolf’ – de foto die op Duikvaker 2022 in de DuikeninBeeld Foto-expo hing.

Met mijn buddy duik ik richting de hangcultuur – er zijn meerdere snotolven gespot. Bij de touwen komen we de eerste al tegen, maar ik wil dit keer een snotolf van voren fotograferen.

Dit exemplaar komt net op het moment dat ik me naar hem toe draai, achter het boeitouw vandaan. Ik ben net iets te ver van hem af en beweeg me langzaam in zijn richting. Als ik de eerste foto neem, ligt hij half naar mij toe gericht, maar bij de tweede poging draait hij in de lengterichting naar mij toe… alsof hij wil poseren. Bij de derde foto krijg ik hem in vol ornaat voor de lens. Prachtig! Als ik nog iets dichterbij kom, heeft papa snotolf er genoeg van en zwemt hij van het touw weg.

Ik weet op dat moment dat hij er prachtig op staat. Het is goed zo! 

Camera en instellingen

Camera: Olympus PEN7
Lens: 9-18mm
Flitser(s): 2 INON flitsers (1x Z240 – 1x D2000)
Instellingen: 1/160, f 6.3, ISO 400

Het verhaal achter de foto

Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan een verhaal het beeld ook versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!

Heb jij ook zo’n foto met of zonder een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie. Nog geen eigen album? Registreer je, upload een foto en je hebt een persoonlijk album.

Jouw foto op Chromaluxe?

Deze foto werd in de DuikeninBeeld Foto-expo op Duikvaker 2022 geëxposeerd – een fotoschilderij dat door Arca Printers & Supplies prachtig werd afgedrukt op Chromaluxe. Heb jij ook foto’s (onder of boven water) die je hoogwaardig wilt laten afdrukken, kijk dan eens naar Chromaluxe!  

Nog veel meer verhalen achter de foto…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief