Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Ruim duizend ‘sterren voor de zee’ nemen duik voor behoud Noordzee

Om aandacht te vragen voor betere bescherming van de Noordzee hebben meer dan duizend mensen zich gewaagd aan de WNF-Herfstduik. Het event vond plaats op het strand bij het Center Parcs Hotel Zandvoort.
De deelnemers, het merendeel jonger dan 18 jaar, kregen een heuse VIP-ontvangst op een rode loper. Als opwarmertje werden ze getrakteerd op een spetterend optreden van sterzangeres Ellen ten Damme.  Die was voor de gelegenheid omgetoverd tot zeemeermin. De zangeres voelde zich duidelijk als een vis in het water.
Het weer werkte ook mee. Het was zonnig en met zo’n 17 graden warm voor de tijd van het jaar. De watertemperatuur was ongeveer 14 graden.

Grootste natuurgebied
Het doel van de WNF-Herfstduik was om aandacht te vragen voor de Noordzee, ons grootste natuurgebied. Tegelijkertijd is het de drukst bevaren zee ter wereld. Nog geen halve eeuw geleden zat de Noordzee vol roggen, haaien en werden regelmatig walvissen gesignaleerd. Vissers vingen tonijnen van meer dan twee meter. Nu zijn er vrijwel geen grote vissen meer te vinden in de Noordzee. Om het onderwaterleven de kans te geven zich te herstellen wil WNF een netwerk van beschermde gebieden in de Noordzee realiseren.

Foto’s: WNF

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief